Cukrář.cz

Reklama



Pařížský krém

12.01.2011 | Autor: Johny + Svan | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

- Johny -

Pařížská šlehačka - lehká -
cukr krupice 0,100 kg, kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg, smetana ke šlehání 33% 1,000 kg ( 1 litr )

- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.

Pařížský krém - těžký -
smetana ke šlehání 33% 0,280 kg, cukr krupice 0,100 kg, čokoládová poleva ( čokoláda na vaření ) 0,140 kg, kakaový prášek 0,080 kg, ztužený pokrmový tuk ( Omega, Iva ... ) 0,060 kg

- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. Opět necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popř. trochu před šleháním nahřejeme.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Svan -

1,5 dl mléka, 2-3 žloutky, 5 dkg kakaa. Míchá se v parní lázni do zhoustnutí. Nechá se vychladnout.
Vymíchám jedno máslo s 15dkg cukru a přidám krém.

A ještě jeden, který používám na plnění dortu:
100g práškového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce mléka nebo sladké smetany, 50 g strouhané hořké čokolády. Vyšlehám do pěny a opět míchám v parní lázni do zhoustnutí. Vychladnuté přidám do vymíchaného másla.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.