Reklama |
Archiv zpráv
Prodej robotu ALBA RE 22
07.05.2014, rubrika: Business
Prodám profi robot universální alba RE 22 plně funkční a super stav REPASOVANÝ. Včetně příslušenství – kotel, hák, metla.
POZOR + 1 rok záruka! Možnost osobně se podívat – lokalita BRNO. více...
Používáme marcipán
05.05.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nejlepší je zaschlé ozdoby obarvit za použití modelářské stříkaci pistole, ovšem chce to cvik (a investici). Nebo štěteček, trpělivost a pevnou ruku, čímž není řečeno, ze nelze dosáhnout skvělých výsledků s předem obarvenou hmotou.
více...
Mascarpone
03.05.2014, rubrika: Recepty
Teplotu snížíme na polovinu a smetanu zahříváme. Často kontrolujeme teplotu pomocí teploměru. Teplota smetany by se měla pohybovat okolo 87°C. Smetanu příležitostně promícháme.
více...
Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 3.
02.05.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec. Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku.
více...
Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2.
01.05.2014, rubrika: Tipy a triky
Odlupování máčecí hmoty, zejména čokoládové, u některých druhů perníku je často velmi nemilý jev. V první řadě se musíme postarat o to, aby byl perník před polevou čistý. Lze doporučit potahování ve stavu ještě měkkého perníku.
více...
Původ dortů
28.04.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Linecký dort pochází z hornorakouského města Lince. Zde je datum vzniku znám a bylo to v roce 1823, a autorem byl cukrář Konrád Vogl, který měl v malé uličce v Linci svoji cukrárnu.
více...
Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1.
24.04.2014, rubrika: Tipy a triky
Dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta.
více...
Jak vznikla skrze kočku zmrzlina
22.04.2014, rubrika: Cukrařina
Pomocník Guisepe aby nebylo poznat co se stalo, zamíchal sůl do ledu. Sůl do grenadiny naštěstí nenapadala. Vzal vařečku a chtěl grenadinu zamíchat, ale ta k jeho zjištění ztratila svou vláčnost a byla nečekaně tuhá.
více...
Velikonoční měsíc
18.04.2014, rubrika: Cukrářská poezie
Přestože velikonoční termín je znám jedno a třičtvrtě tisíciletí, přesto se i dnes najdou mnozí, kteří nevědí proč jsou Velikonoce každý rok v rozdílných dnech.
více...
Velikonoční apoštolský koláč
17.04.2014, rubrika: Recepty
Vytvoříme roličky a vložíme na plech. Po nabytí pevnějšího povrchu, je potřeme vaječným roztokem a nůžkami nastřihneme viz. obr.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 9. září 2024
svátek slaví Daniela, zítra Irma Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |