Reklama |
Používáme marcipánMarcipán se používá v kuchyni již od 16. stoleti, ať už jako naplň, ozdoba či "poleva" dortu a měl by obsahovat nejméně 25 procent mandlí, jinak se mluví o mandlové pastě. Pravý marcipán se vyznačuje množstvím 50% mandlí. V obou receptech je nutno mít loupané mandle co nejjemněji umleté, v komerčních zařizeních se lisují mezi válci, čím jemněji mleté, tim je vysledek lepší.
Vše dobře propracujte dohromady, dokud nevznikne hladká hmota, uchovávejte v ledničce v igelitu bez přístupu vzduchu.
3 díly moučkového cukru Svařte cukr s vodou a až se rozpustí, přisypte mandle a michejte až se hmota přestane častečně lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hněteme dřevěnou vařečkou, až je chladnější tak rukou, nejlépe na mramorové desce. Propracujte až hmota zchladne a je hladká, skladujte opět v chladničce v igelitu.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |