Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční apoštolský koláč

17.4.2014 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Drožďové těsto

3000 g pšeničné mouky
  400 g Hefequick
  350 g cukru
  750 g cukru
  750 másla
  225 droždí
  750 g vajec (žloutek + bílek)
  450 g žloutků
  450 g vody, na půlku Crushedeice
    20 g Hefeteig-aroma

Postup

Po dozrání těsta vytvoříme roličky o hmotnosti 450 g a na připravený plech lehce přitlačíme. Poté co výrobky začnou nabývat pevnějšího povrchu, je natřeme vaječným roztokem a nůžkami několikrát nastřihneme viz. obr.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C po dobu asi 30 minut
.

Tučně vytištěné suroviny obdržíte v prodejnách FIALA - PRAHA s.r.o. a v Brně.


Dnes je čtvrtek 24. června 2021
svátek slaví Jan, zítra Ivan

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.