�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní apoštolský koláè

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 17.04.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2949

Vytvoøíme rolièky a vložíme na plech. Po nabytí pevnìjšího povrchu, je potøeme vajeèným roztokem a nùžkami nastøihneme viz. obr.

fiogf49gjkf0d

Drožïové tìsto

3000 g pšenièné mouky
  400 g Hefequick
  350 g cukru
  750 g cukru
  750 másla
  225 droždí
  750 g vajec (žloutek + bílek)
  450 g žloutkù
  450 g vody, na pùlku Crushedeice
    20 g Hefeteig-aroma

Postup

Po dozrání tìsta vytvoøíme rolièky o hmotnosti 450 g a na pøipravený plech lehce pøitlaèíme. Poté co výrobky zaènou nabývat pevnìjšího povrchu, je natøeme vajeèným roztokem a nùžkami nìkolikrát nastøihneme viz. obr.
Vložíme do pøedehøáté trouby a peèeme pøi teplotì 180 °C po dobu asi 30 minut
.

Tuènì vytištìné suroviny obdržíte v prodejnách FIALA - PRAHA s.r.o. a v Brnì.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku