Reklama |
Archiv zpráv
Když nás smetana zlobí
18.03.2013, rubrika: Cukrařina
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
Moravský pohár v Bzenci – dortová tvorba / - 5.
15.03.2013, rubrika: Akce a soutěže
Soutěž sama o sobě není jen pouhým poměřením sil, ale předchází jí dlouhodobá příprava spočívající ve zdokonalování technologií, poznatku surovin, jejich působnosti ve vzájemných poměrech i v teplotním zpracování.
více...
Moravský pohár v Bzenci – dortová tvorba / - 4.
14.03.2013, rubrika: Akce a soutěže
Porota je nesmírně důležité těleso, jehož rozhodnutí je zapsáno do věčných kronik Moravského poháru s pořadatelskou trojčlenkou a pracovalo ve složení: Eliška Dernerová, jejímiž partnerkami byly Pavlína Permedlová a Renata Svobodová.
více...
Moravský pohár v Bzenci – dortová tvorba / -3.
13.03.2013, rubrika: Akce a soutěže
Moravský pohár do třetice, v němž se, alespoň co se výsledku týče, přeneseme do spolupořadatelské školy Moravského poháru, do Kroměříže.
Třetí místo totiž náleželo studentce SŠ hotelové a služeb Kroměříž, Veronice Vaculové více...
Moravský pohár v Bzenci - dortová tvorba / -2.
12.03.2013, rubrika: Akce a soutěže
Moravský pohár svým jedenáctým ročníkem opakovaně potvrdil oprávněnost být ve společností soutěží, která jsou hodny pozornosti širokého spektra soutěžích i příznivců sladkého umění.
více...
Moravský pohár v Bzenci – dortová tvorba / -1.
09.03.2013, rubrika: Akce a soutěže
11. sada Moravského poháru v dortové tvorbě roku 2013 náležela Bzenci, konkrétně Střední škole Gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, kdy tato škola se představila v hávu novot své integrace a pod novým ředitelem.
více...
Větrník není až tak snadnou věcí
06.03.2013, rubrika: Recepty
Instantní kávu rozpustíme ve lžičce vody. Z kávy, smetany a cukru ušleháme tuhou šlehačku. Naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou hubicí a nastříkáme na višňový krém. Přiklopíme vrchní částí a větrníky poprášíme moučkovým cukrem a kakaem.
více...
Umělé sladidlo aspartam
03.03.2013, rubrika: Cukrařina
Evropská vědecká studie rozdmýchala letitou debatu, zda masově užívané umělé sladidlo aspartam vyvolává rakovinu. Jde totiž o jednu z nejvíce diskutovaných látek, které se kdy přidávaly do nápojů a potravin.
více...
Tvoříme pajerský koláč
27.02.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pečem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, vychladlý koláč polejeme mírně rozehřátým máslem (musí zůstat husté, neškvařené). Máslo necháme trochu zatuhnout a pak koláč poprášíme cukrem.
více...
Učební obor cukrář? - Proč ??!
26.02.2013, rubrika: Cukrařina
Občas se jezdím podívat do školy kde jsem se vyučil. Z 99% učení nikoho nezajímá, učni (pokud jim tak budem říkat) si hrajou s mobilama a čekaj až si budou moc jít dát cigárko.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |