Reklama |
Archiv zpráv
Poleva na větrníky
18.05.2011, rubrika: Cukrařina
Já používám polevu připravenou z mletého cukru, bílku a karamelového kuléru, což je troška cukru upáleného na co nejtmavší karamel, skoro spálený, a zalitá troškou vody. Ta voda se povaří, zabarví skoro do černa.
více...
Sladká tajemství
17.05.2011, rubrika: Cukrařina
Dvě skořápky z těsta a mezi nimi krém, to je kombinace typická nejen pro český větrník, ale i pro francouzské zákusky profiteroles. Právě z nich se podle některých českých cukrářů vyvinuly naše větrníky.
více...
Dortové dekorace
16.05.2011, rubrika: Cukrařina
Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech nebo v jednotlivostech, které nejsou sladěny s celkem a s nutnou cenovou hodnotou, nastává nám mezera v kalkulaci, buďto tím, že dochází ke zdražení dekorace.
více...
Kam se u nás poděl cukrářský veletrh v Rimini?
13.05.2011, rubrika: Akce a soutěže
Cukrářské umění a veletržní krize jsou dvě položky, které mohou mít vzájemnou působnost. Obdrželi jsme od vás několik dotazů, proč již nepřinášíme reportážní zpravodajství z největšího cukrářského veletrhu světa SIGEP v Rimini?
více...
Zaměřte prodej na zmrzlinu
12.05.2011, rubrika: Cukrařina
Optimální prodejní teplota se pohybuje od -15 do -12 °C, přesná hodnota však záleží na receptuře zmrzliny. Jinou teplotu vyžaduje tzv. vodová, jinou smetanová zmrzlina. K výrobě zmrzliny je kromě kvalitního stroje třeba další drobné vybavení.
více...
Cukrářské pěny
11.05.2011, rubrika: Cukrařina
Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu připravíme do pohárů nebo skleněných misek.
více...
Koláče a jejich pečení
10.05.2011, rubrika: Recepty
Pripravený koláč pečieme v rúre, ktorú sme vopred vyhriali na 250 ° Pečieme pomaly približne 40° C minút pri teplote 200 °C a potom ešte 10 minút pri 180°C.
Počas posledných minút pečenia si pripravíme sneh více...
Pralinky
09.05.2011, rubrika: Cukrařina
Mandle se v peci nepraží, nýbrž nechají se nechají se opražit přímo v páleném cukru. Na 1 kg mandlí dáme 2 kg cukru. Cukr s mandlemi se uvaří ve vodě na silný řetěz a pak se směs promíchává, až cukr omře (zkrystalizuje).
více...
Trdelník ze Skalice
06.05.2011, rubrika: Cukrařina
Proslulá cukrářská specialita Skalický trdelník má svoji výrobní tradici již dvě století a vyrábí se pod tradičním názvem i dál.
V současnosti se jedná o slovenský výrobek s ochranným cetifikátem Evropské unie. více...
Výtečné a rychlé tiramisu
03.05.2011, rubrika: Recepty
Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný. Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou).
více...
|
Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |