Cukrář.cz

Reklama



Poleva na větrníky

18.05.2011 | Autor: Jana + Ája | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Já používám polevu připravenou z mletého cukru, bílku a karamelového kuléru, což je troška cukru upáleného na co nejtmavší karamel, skoro spálený, a zalitá troškou vody. Ta voda se povaří, zabarví skoro do černa, a do polevy jí dám asi lžičku nebo dvě - podle potřeby a barvy. Má to i vůni karamelu.

1 kg cukru krupice
100g solamilu
250 g vody
Cukr a voda-svařit na let-očko z drátu,ponořit do roztoku,fouknout-vyletí řetěz bublinek-přidat solamil,3 min.vařit,odstavit a míchat a míchat do běla.Nespotřebované množství zalít vodou a dát do chladna.Při dalším používání nahřát-při dotyku rtem nesmí pálit-jinak je přehřátý.Na větrníky dochutit karamelem-lze zakoupit v obchodě.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.