Reklama |
Archiv zpráv
Zaměstnancovo desatero
08.05.2013, rubrika: Business
2. Nedívej se při práci stále na hodiny. Pracuješ-li svědomitě a k práci máš vztah, čas ti rychle uběhne. Není-li tomu tak, práce pro tebe bude nekonečná.
více...
Kakaovo sýrový dort
06.05.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dezert na povrchu zdobený hořkou čokoládou. Na řezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé čokoládové náplně a zakončen světlou vrstvou créme fraische.
více...
Kávová zrna
03.05.2013, rubrika: Recepty
Jsou to dvě různé suroviny, takže tam patří obě! používá se jen na pečení buchet, koláčů a cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + čokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
více...
Vláčné čokoládové muffiny s lentilkami
01.05.2013, rubrika: Recepty
Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
více...
Jaký tuk je vhodné použít
29.04.2013, rubrika: Suroviny
Co se týká tuku do krémů, nejchutnější dle mého názoru je máslo, dnes se ale kvůli ceně stále častěji používá margarín nebo zde jsou levnější varianty tuků máslového typu.
více...
Cukr zastavuje metastáze?
26.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Profesoři z Kolína nad Rýnem v Německu, imunobiolog Gerhard Uhlenbruck a mikrobiolog Gerhard Pulverer, předvedli před zahraničními experty na kolínské universitě svůj objev, který by mohl posunout boj proti rakovině o krok kupředu.
více...
Pečivo a sladovací preparáty
24.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na objem pečiva. Každá mouka není vhodná pro použití sladového preparátu, avšak v řadě preparátů vyvolává zvětšení objemu.
Na barvu. Tím, že se množství cukru zvětší, dociluje pečivo živou barvu a lesk. více...
Čokoládové polotovary / -2.
22.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud zvolíte pro výrobu tohoto dezertu čokoládu s kakaovým máslem, tak jmenované polotovary nejprve vytemperujeme a teprve potom přidáme rozpuštěný fondán, upravené meruňky i burizony.
více...
Čokoládové polotovary / -1.
19.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tento druh modelovací hmoty má velmi podobné vlastnosti modelovací hmotě s mandlemi, tj. především její velmi dobrou plastičnost a bílou barvu. Lze ji s úspěchem použít k výrobě různých květů, figurek i jako výplň do dezertů.
více...
Croccatino arachide
18.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Suroviny i příprava cukrovinek také kopírují podnebí: tam, kde je horko, těžko přijde ke slovu máslo nebo čokoláda, v chladnějších krajích zase nedělají studené polévky ze zralých jahod a sorbety z máty.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |