Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Hruškový řez Hruškový řez 17.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jednu část
vložíme do plechu (20 cm x 30 cm) s okrajem a naneseme dvě třetiny náplně.
Přiložíme druhý plát a zatřeme zbylou náplní. Po vychlazení dohotovíme
povrch polevou a po ztuhnutí krájíme na požadované kusy. více...


Smetanový řez s meruňkami Smetanový řez s meruňkami 14.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lahodný a osvěžující moučník, který nadchne svojí lehkostí ať už v kombinaci s meruňkami či s jakýmkoli jiným ovocem. Spotřebitele zaujme na pohled a nenáročnou přípravou, která si získá přízeň výrobců. více...


Šlehačka Šlehačka 12.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sprejovou šlehačka z obchodu v běžných regálech, napovídá, že směs musí být velmi „vhodně“ ošetřena pro tento způsob skladování. Je použitelná kdykoliv i kdekoliv. Možnost její operativnosti je dorovnána rčením, něco za něco. více...


Ochucujeme kávu Ochucujeme kávu 10.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V Etiopii nebo Eritreji je oblíbený zázvor, Mexičané si svou opojnou a silnou kávu dochucují skořicí a hřebíčkem. Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy více...


Sladové přípravky v pečivu Sladové přípravky v pečivu 8.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jaký je účel cukernaté přísady?
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašen více...


Pařížská šlehačka / 2. Pařížská šlehačka / 2. 5.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády. více...


Pařížská šlehačka /1. Pařížská šlehačka /1. 2.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Začnu onou pařížskou pěnou. Já osobně jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale představil bych si pod tímto názvem klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna): více...


Smetanové bonbony Smetanové bonbony 1.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. více...


Pijme včelí nápoj Pijme včelí nápoj 26.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V této době je nutné nádobu dolévat stejným druhem medoviny, protože při dokvašování roztok ubývá. Po 3 měsících kdy je medovina skoro čirá, přistoupíme k dalšímu stáčení více...


Croissant Croissant 24.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce.
Vmíchejte žloutek a vlijte mléko. Směs zpracujte nejprve vařečkou a potom rukama, nejdřív v míse a pak na pracovní ploše poprášené trochou mouky. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248     
další >>

Dnes je úterý 3. srpna 2021
svátek slaví Miluše, zítra Dominik

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.