Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční pečivo a víno jdou dohromady
17.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo Štědrého večera.
více...
Vánoce ve stylu Orientu
15.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoční příběh se odehrává ve starověké Palestině, voní kadidlem a myrhou, kterou přinesli mudrcové při svém putování za hvězdou betlémskou. A nenápadně nám do sychravé české zimy přináší kouzelnou atmosféru Orientu.
více...
Vánoční perník z Norimberka
14.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Med s cukrem povaříme do vzkypění a necháme vychladnout. Do mísy prosijeme mouku a přidáme všechny uvedené suroviny od hřebíčku po pomerančovou esenci a řádně promícháme.
více...
Vánoce po Toskánsku
13.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku s práškem na pečení prosejeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7.
více...
Vánoční ořechová štola
12.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ihned po dokončení pečení potřeme ještě teplou štolu rozpuštěným máslem a posypeme směsí vanilinového cukru. Po zchladnutí posype práškovým cukrem.
více...
Vánoční potěšení
11.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Změklé máslo smícháme s cukrem a medem (může být i jiný než akátový, podmínka je aby byl med plynule tažný). Vše rozmícháme a ušleháme do pěny.
Pozvolna přidáváme vejce a mícháme tak dlouho, až se cukr zcela rozpustí. více...
Vánoční insprace
10.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do mouky smíchané se skořicí nastrouháme ztužený tuk, přidáme smetanu, rychle vypracujeme těsto, necháme nejméně hodinu v chladničce odpočinout a poté z něj vyválíme plát silný 3 mm.. Tvořítkem vykrajujeme z plátu těsta hvězdičky.
více...
Význam dortových dekorací
10.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dekorace ztělesňuje a vybavuje dort. Od jeho estetického vybavení závisí jeho prodejnost a vkusně zpracovaná dekorace určuje i cenu výrobku. Aby se mohla dekorace dortu rychle a při úsporně sestavit, používá se k tomu účelu dekoračních šablon.
více...
Jahodový dort
08.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ale tento způsob provedení má úskalí v tom, že právě tato část ovoce podléhá jeho ryclému osýchání. Proto takto zvolený způsob přípravy, byť efektivní, není vhodný na delší dobu skladování a je určen spíše pro rychlejší konzumaci.
více...
Veletrh SIGEP - Rimini
03.12.2021, rubrika: Akce a soutěže
Proslulý cukrářsko - pekařský veletrh má stále svoji platnost navzdory překážce v podobě covidové epidemie. Se zajímavou nabídkou přišla italsko-české obchodní komory - VELETRH SIGEP pro obchodní zástupce.
více...
|
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |