Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Květinový dort 23.04.2009, rubrika: Recepty Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. více...


Dortové těsto 22.04.2009, rubrika: Cukrařina Na dorty dělám piškotové těsto s ořechy nebo i bez nich. Poměr je následující, např. z 10 vajec:
10 bílků vyšlehat do tuha, přidat
20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé. více...


Likérová špička - nezmar cukráren 21.04.2009, rubrika: Cukrařina Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém. více...


Jak připravit kávu 20.04.2009, rubrika: Káva I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné. Nádoba by se měla ohřát a přidána středně umletá káva s právě takovým množstvím horké vody, aby navlhčila usazeni. více...


Snese se krém na dort s marcipánem? 15.04.2009, rubrika: Tipy a triky Jednoduše řečeno, není lednice, jako lednice.Časem jsem zjistila, že v lednici se systémem chlazení "no frost" se mi nejen roztékají /a to doslova/ potahovací hmoty, ale vlhnou laskonky,jádrové kornoutky atd. V obyčejné lednici ne.
více...


Hradecká fotovzpomínka 14.04.2009, rubrika: Akce a soutěže 14. ročník Gastrohradce je neopakovatelnou minulostí, ale všem, kteří byli nějakým způsobem přítomni této vrcholové podívané, zůstává v paměti stále mnohé. Připomeňme si ji tímto fotodokumentem, který nás navrátí do atmosféry vrcholové soutěže. více...


Velikonoční dezertní minidort 10.04.2009, rubrika: Recepty Dortový piškotový korpus potřeme meruňkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehačkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehačkovým krémem. více...


Velikonoční berlínské vejce 09.04.2009, rubrika: Recepty Koblihové těsto bez odležení hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet. Smažíme při teplotě 175 °C po dobu 7 minut bez poklice. více...


Velikonoční oko 08.04.2009, rubrika: Recepty Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky. více...


GASTROHRADEC 2009 -fotoozvěny / -5. 07.04.2009, rubrika: Akce a soutěže Jaký dojem zanechal letošní Hradec, který po dobu svého trvání byl náročnou Křížovou cestou se svými dosavadními čtrnácti zastaveními? Určitě byl krásný v naději do něho vložené. Ještě krásnější se stal pro ty kdo dosáhli na cenné mety. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.