Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční dezertní minidort

10.04.2009 | Autor: FIALA - PRAHA s.r.o. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d



2 malé dorty o průměru 18 cm = 16 ks
160 g křehkého  těsta
40 g meruňkové marmelády
240 g (4 ks) světlého piškotového plátu o síle 1 cm.

Smetanový krém
250 g Alaska Expres
         tvaroh - šlehačka
250 g vody ca 25 °C
250 g tvarohu-šlehačky
500 g šlehačky vyšlehané, neslazené

Dekorace
80 g broskovo želatinové polevy
20 g pražených mandlí lupínků
10 g sekaných pistácií
2 ks cedulky s velikonočním námětem

Příprava
Dortový piškotový korpus potřeme meruňkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehačkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehačkovým krémem.
Vložíme druhý korpus, zatlačíme do krému, prostor doplníme našlehaným krémem a setřeme do roviny cukrářským nožem.
Necháme 2 hodiny v ledničce zatuhnout a poté potřeme broskvovým želé. Posypeme sekanými pistáciemi. Spodní část dortu ozdobíme mandlovými lupínky. Dort dekorujeme cedulkou s velikonočním námětem.

Speciální suroviny uvedené v receptuře, nakoupíte u firmy Fiala–Praha s.r.o. a pobočkách, viz banner nalevo.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.