�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní dezertní minidort

Autor: FIALA - PRAHA s.r.o.
Datum vyd�n�: 10.04.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1208

Dortový piškotový korpus potøeme meruòkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehaèkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehaèkovým krémem.

fiogf49gjkf0d



2 malé dorty o prùmìru 18 cm = 16 ks
160 g køehkého  tìsta
40 g meruòkové marmelády
240 g (4 ks) svìtlého piškotového plátu o síle 1 cm.

Smetanový krém
250 g Alaska Expres
         tvaroh - šlehaèka
250 g vody ca 25 °C
250 g tvarohu-šlehaèky
500 g šlehaèky vyšlehané, neslazené

Dekorace
80 g broskovo želatinové polevy
20 g pražených mandlí lupínkù
10 g sekaných pistácií
2 ks cedulky s velikonoèním námìtem

Pøíprava
Dortový piškotový korpus potøeme meruòkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehaèkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehaèkovým krémem.
Vložíme druhý korpus, zatlaèíme do krému, prostor doplníme našlehaným krémem a setøeme do roviny cukráøským nožem.
Necháme 2 hodiny v lednièce zatuhnout a poté potøeme broskvovým želé. Posypeme sekanými pistáciemi. Spodní èást dortu ozdobíme mandlovými lupínky. Dort dekorujeme cedulkou s velikonoèním námìtem.

Speciální suroviny uvedené v receptuøe, nakoupíte u firmy Fiala–Praha s.r.o. a poboèkách, viz banner nalevo.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku