Reklama |
Archiv zpráv
GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni / -1.
07.08.2017, rubrika: Akce a soutěže
Rozehrát zmrzlinářskou tvorbu pod dohledem světových arbitrů, je hrou vyžadující nadměrnou koncentraci při své tvorbě, silné duševní napětí, ale i obhájení své práce v anglickém jazyce. Což je v dnešku již obvyklá podmínka účasti.
více...
Punčové dortíčky
04.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus a poklademe na něj nakrájené kandované třešně.
více...
Vznik mandlí a pralinek
31.07.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukrář Pralin opojen úspěchem, uháněl dlouhými kroky ulicí Paliais a zmizel v Rue d´Escalier. U Pralinů vše ožilo. Cukrář Pralin ihned vyčistil svůj jediný měděný kotel a přinesl si pytel dřevěného uhlí, cukr a mandle a začal vyrábět.
více...
Smetana a tuk vyvolávají pocit štěstí
27.07.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tuk v ústech aktivuje centrum štěstí v mozku. Zejména vzorky s vyšším obsahem tuků "oslovily" ty mozkové oblasti, které se částečně překrývají s oblastí odpovědnou za vnímání chuti.
více...
NRA Show Chicago 2017 - největší v USA
24.07.2017, rubrika: Akce a soutěže
Nápojový gigant Coca-Cola prezentoval systém, který v tuzemsku není běžný: Coca-Cola Freestyle. Umožňuje výrobu tradičních nápojů, doplněných o dosud neobvyklé příchutě - tedy lze si vybrat vanilkovou Coca-Colu Zero nebo třeba třešňový Sprite.
více...
Arnoldův Ben & Jerry's Crème Brulée
21.07.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud dáte přednost pudinkové příchuti použijte měkký bílý chléb a v těstu ho máčejte pouze pět vteřin z každé strany.
Máte-li raději toast s výrazněji vajíčkovou příchutí, ponořte ho do směsi na dvojnásobně dlouhou dobu. více...
Karamel podomácku
17.07.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Karamelizace je proces oxidace cukru.
Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení. více...
Milánský mezinárodní veletrh Host 2017 již v říjnu
14.07.2017, rubrika: Akce a soutěže
Disciplíny jsou vypsány takto: Chocolate and Praline Sculpture, Sugar and Contemporary Cake Sculpture, Sugar Paste Sculpture and Ice Cream Single Serving.
více...
Čeští zástupci GELATO WORLD TOUR ladí na BOLOŇU
11.07.2017, rubrika: Akce a soutěže
České zmrzlinářské trio půjde na evropskou zteč se záměrem dosažení nejkvalitnějšího výsledku, s navýšenou ambicí o postup do finále mistrovství světa v Rimini. My se podíváme do zákulisí jejich přípravy.
více...
Dort Pišingr
07.07.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Původcem „pišingru“ je Oscar Pischinger roku 1881, který roku 1918 rozdělil svou firmu mezi rakouské a německé následníky. Rakouská společnost vyráběla od roku 1945 originální Pischingrův dort ve Wiener Neustadtu
více...
|
Dnes je středa středa 23. října 2024
svátek slaví Teodor, zítra Nina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |