Cukrář.cz

Reklama



NRA Show Chicago 2017 - největší v USA

24.07.2017 | Autor: Martin Kolouch | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

NRA Restaurant Hotel-Motel Show, největší výstava v USA, zaměřená na profesionály v gastronomii, proběhla tradičně v McCormick Place v Chicagu v termínu 20. - 23. května 2017. Doprovázena byla akcí BAR (Beverage Alcohol for Restaurants). Parametry akce v celkových číslech: přes dva tisíce vystavujících, více než šedesát tisíc registrovaných odborných návštěvníků. Zaměření výstavy je široké: vše pro gastronomii a hotelnictví, od potravin, přes stroje a zařízení, informační technologie až po poslední trendy ve vybavení interiérů.
Důvody, proč věnovat čas návštěvě důležitých odborných výstav, jako je tato, jsou stále platné: na jednom místě je možno se seznámit s novinkami a posledními trendy. Výrobky si "osahat", případně je ochutnat, jejich přednosti konzultovat přímo s výrobci. Citujme jednoho z domácích návštěvníků - Tyler Cloyd (Chari) shrnuje svůj pohled takto:  "Je to dobrá cesta k zlepšení vlastní konkurenceschopnosti - vybrat si zde na výstavě do sortimentu novinky, které ostatní podniky v okolí alespoň určitou dobu nebudou mít."  Návštěvník z Evropy si může odvézt velmi dobrou informaci o tom, kam právě pokračuje vývoj v těch oblastech, kde je Amerika tradičně napřed. A samozřejmě osobní kontakty pro budoucí obchodní spolupráci. Nabídka produktů, vhodných pro import, je na výstavě široká i díky podpoře, kterou poskytuje  NASDA (National Association of State Departments of Agriculture) a USDA FAS (Foreign Agricultural Service).
Inovací všeho druhu bylo k vidění tradičně velké množství a to ve všech oblastech, které byly na výstavě zastoupeny.  Představme si z nabídky na výstavě některé produkty a koncepty, které by mohly zaujmout majitele cukráren, tentokrát z oblasti nápojů.
Nápojový gigant Coca-Cola prezentoval systém, který v tuzemsku není běžný:  Coca-Cola Freestyle. Umožňuje výrobu tradičních nápojů, doplněných o dosud neobvyklé příchutě - tedy lze si vybrat například vanilkovou Coca-Colu Zero nebo třeba třešňový Sprite. Mladý lokální výrobce nápojů Joia z Minnesoty přivezl k ochutnávkám celý svůj sortiment "gourmet soft drinks", který preferuje použití přírodních surovin, soustřeďuje se na náročnější zákazníky a neváhá přicházet s chutěmi, které většinového konzumenta neosloví. Co zkusit třeba jejich "Lime, Hibiscus and Clove" nebo "Grapefruit, Chamomile & Cardamom"?
Nitro Blending System - tedy dosud méně známou možnost kvalitně mixovat nápoj přímo v kelímku si mohli zájemci vyzkoušet na stánku známého výrobce profesionálních mixérů Blendtec Inc. (ten má svoje zastoupení i v ČR).  Výhody jsou nabíledni: šetří mi čas, snáze a levněji mohu dodržet hygienické standardy při práci v prostorově omezených podmínkách. Přitom používám mixér s jeho plným výkonem a podle potřeby mohu bez jakéhokoli zdržení střídavě pracovat i se standardními nádobami o běžném objemu. Je-li potřebné upravit čas zpracování nebo jeho průběh, postačí zvolit z nabídky na panelu mixéru příslušný program.
Pořadatelem výstavy (poprvé se konala již v roce 1919) je National Restaurant Association (NRA), jedna z největších asociací v odvětví v USA. Další podstatnou součást aktivit NRA představuje vzdělávání v nejširším spektru (od hygieny potravin (program ServSafe), přes kariérní a podnikatelské poradenství  až po ucelené studijní programy). NRA má více než 30 000 členů, kteří reprezentují zhruba 200 000 provozů. 

Kdo by chtěl navštívit příští, již 99. ročník výstavy (v termínu 19. - 22. 5. 2018), ten výstaviště najde v Chicagu poblíž břehu jezera Michigan, na konci devatenáct mil dlouhé ulice, pojmenované po známém místním starostovi Antonínu Čermákovi, rodákovi z Kladna - Cermak Road. Výstava sama představuje pro návštěvníka program na více dnů. Pokud přesto zbude čas a počasí bude příznivé, stojí za to půjčit si ze stojanu za nevelký poplatek bicykl a projet se k legendární fazoli (artefakt Cloud Gate). Jen malou chvilku je to také k místu, kde začíná slavná Route 66. 

 

 

 


Dnes je úterý úterý 16. dubna 2024
svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.