Reklama |
Archiv zpráv
Tvoříme koláče
21.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V této době taktéž egyptští koláčníci vyráběli koláč „lebaba“, který byl zhotovován ze suchého chleba, jenž se roztrouhal a přimísilo se máslo, med a růžová voda.
více...
Janošův perník z Pardubic
16.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kromě významných pozorností od představitelů města, byl princezně předán i dar z dílny perníkářského mistra Janoše ve tvaru perníkové klenotnice znázorňující námět pohádkové chaloupky.
více...
Jak zabránit žluknutí oleje
14.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žluknutí oleje (anglicky to get rancid) způsobuje vzduch, teplo a světlo, proto by olej měl být skladován v chladném místě, v dobře uzavřené láhvi, která by měla být v zásadě plná.
více...
Pečivo a sladové přípravky
11.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sladovací proces má za následek, že vlivem enzymů se vytvoří ve sladu rozpustné látky, v první řadě cukr a ve druhé rozpustné bílkoviny. Obojí jsou potravou kvasnicím a znamená to, že se kvašení urychluje.
více...
Plundrové pečivo
07.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...
Pajerský koláč
04.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne čtverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem.
více...
Italské profitirols
01.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeho plnění je libovolné, může se použít klasická náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí čokoládou.
více...
Když nám indián praská
28.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Indiánky se namáčejí v roztopené čokoládě, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špičkou dolů do čokolády a namáčejí se celé, nesmí být vidět ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl
více...
Tým Chocolate Line
24.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
„Do krémů a náplní pralinek, jejichž výrobcem je společnost Belcolade se 64procentním obsahem kakaa, přidávám olivy i speciální octy, sýr, koření i alkohol, také ústřice.
více...
Větrník je nutné odvětrat
21.08.2020, rubrika: Tipy a triky
Trouba se musí předehřát na 270 °C, vloží se do ní plechy a teplota se stáhne na 200
°C. Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |