Reklama |
Archiv zpráv
Recept na větrníky
04.08.2011, rubrika: Recepty
Pálená hmota - věnečky, větrníky, banánky ... 0,225 kg voda (mléko), 0,064 kg olej (máslo), 0,002 kg sůl, 0,165 kg mouka hladká, 0,110 kg vejce + 0,100 kg žloutky
- vodu (mléko), olej (máslo) a sůl uvedeme do varu. více...
Jahodový dort
23.07.2011, rubrika: Recepty
První tvoří spodek a poslední vršek. Naplní se jedna vrstva máslovým ananasovým krémem, do kterého rozsekáme hodně ananasu a druhá vrstva tvoří máslový jahodový krém, do kterého položíme trochu velkých jahod.
více...
Medovník
21.07.2011, rubrika: Recepty
Všechny suroviny kromě mouky
smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 min.Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se nechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4 části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci. více...
Tvarohovo - jogurtový dezert
17.07.2011, rubrika: Recepty
Jogurt s kyselou smetanou, cukrem, tvarohem, citrónovou kůrou a šťávou dobře rozmícháme. Želatinu necháme změknout v chladné vodě. Vyšleháme šlehačku do zhoustnutí. Maliny a meruňky odděleně rozmixujeme.
více...
Zmrzlinář
30.06.2011, rubrika: Cukrařina
V rodném městě Prilepu jsem jako kluk jedl nejlepší zmrzlinu na světě. Tenkrát se například nasbíraly maliny a udělala se z nich malinová. My na to teď v Praze jdeme zrovna tak. Z lesních plodů děláme lesní směs, z čerstvé máty mentolovou...
více...
Dort pro prezidenta na žerdi ostudy
29.06.2011, rubrika: Akce a soutěže
Avšak do realizace záměru se vloudila chybička a při této příležitosti bohužel nemalá. Bezesporu hezký dort, se zdařilými ozdobnými komponenty, se vyznačoval jedním výrazným faux pas v poloze umístěné státní vlajky.
více...
Perník už mnohé pamatuje
16.06.2011, rubrika: Perník
Při zadělávání perníkového těsta se dbá na to, aby čerstvě zadělané těsto vzhledem k jeho teplotě, nebylo příliš tuhé, protože teprve po vychladnutí těsto náležitě ztuhne.
Těsto má před zpracováním ležet několik dnů v chladné místnostnosti. více...
Jak vyrobil nejlépe indiánka
27.05.2011, rubrika: Recepty
Bílkový krém připravený s cukerným rozvarem je rozhodně stabilnější, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se připravuje proto, že bílky jsou schopné při šlehání pojmout a rozpustit pouze určité množství cukru.
více...
Jak se vyznat v cukrech
24.05.2011, rubrika: Suroviny
V obchodech nalezneme mnoho cukrů tmavé barvy. Kvůli tomu si mnoho spotřebitelů myslí, že všechny jsou stejné a zaměňují třeba hnědý a třtinový cukr. Jak si dále ukážeme, není to totéž, neboť se liší od sebe navzájem stejně jako od bílého cukru.
více...
Trend letošního léta: zmrzlina „light“
22.05.2011, rubrika: Cukrařina
Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light“. Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |