Reklama |
Archiv zpráv
Prý vznikal perník takto
15.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
. Hlavní látky, které med obsahuje jsou:
35% ovocného cukru, 42% hroznového cukru, 2% surového cukru, malou část bílkovin,vody, voskoviny, volné kyseliny, aroma a barviva. více...
Pivní zmrzliny
13.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hosté si mohou objednat zmrzlinový pohár, který kombinuje tři různé příchutě pivní zmrzliny. První kopeček chutná po archivním belgickém pivu Cuvée du Chateau. Jedná se o tmavé pivo, které je pýchou pivovaru Van Honsebrouck.
více...
Svatební koláčky
10.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vždy dáváme jako první bud' makovou nádivku nebo ořechovou, i povidla nebo marmeládu a na to tvarohovou náplň a půl mandle – spařené a oloupané.
Náplně si vždy připravíme před zaděláváním těsta, nenechává se kynout, do těsta nepřijdou žádná vejce. více...
HARIBO Chamallows Flowers
07.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Bonbony typu marshmallows, k nimž patří i nové HARIBO Chamallows Flowers, mají opravdu dlouhou historii, která sahá až do dob starého Egypta. Jejich základem byla v minulosti míza z rostliny Althea officinalis, z níž se vyráběly sladkosti
více...
Čokoládovo - bramborový dort
06.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu.
více...
Kyprost těsta
03.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kvašením těsta, do něhož jsou přidány kvasnice (drobnohledné houby množící se pučením), nastává chemický proces, při němž vzniklý kysličník uhličitý spolu s unikajícími vzniklými párami těsto zvedá a kypří.
více...
Obilniny k snídani
01.05.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Podle tradičního receptu sestává směs ze 30 procent drceného ovsa, 30 procent pšeničných vloček, 10 procent rozinek, 10 procent lískových ořechů a 20 procent čerstvých jablek nebo jiného ovoce podle sezony.
více...
Fondán dá trochu práci
28.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána. Fouknutím do blány v očku se vytváří bublina.
více...
GELATO FESTIVAL CHALLENGE 2019 / 3. - SOUHRN
26.04.2019, rubrika: Akce a soutěže
Trio postupujících, kteří budou mít šanci svůj domácí úspěch jak potvrdit, tak i navýšit jeho přidanou hodnotu, případným postupem do světového mistrovství.
více...
GELATO FESTIVAL CHALLENGE 2019 / 2. - moravské kolo
25.04.2019, rubrika: Akce a soutěže
Postupový klíč do evropského klání v Boloni otevíral zámek postupu podle počtu v soutěži přítomných adeptů, kdy v českém mistrovství z počtu dvaceti postupovali dva a v moravském souboji z polovičního počtu postoupil jeden.
více...
|
Dnes je sobota sobota 5. října 2024
svátek slaví Eliška, zítra Hanuš Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |