Reklama |
Archiv zpráv
IKA 2008 - Olympijská švédská ocel / -2
21.11.2008, rubrika: Akce a soutěže
Obhájci minulého olympijského vítězství přijeli se záměrem opětovného výstupu na kulinářský Olymp. Na druhé straně byl v jejich vědomí uložen poznatek o vzrůstající kvalitě norského týmu, který o sobě dával v průběhu meziolympijské přípravy znát.
více...
IKA 2008 - 22. kuchařská olympiáda Erfurt /-1
20.11.2008, rubrika: Akce a soutěže
V cukrářském odvětví, respektive v modeláži v kategorii D2, vzato z pohledu českých barev, se olympijským meteorem stala Jana Dostálová, jejíž renovovaná tvorba zámku Chamount ji vynesla na zlatý podestál olympijských vítězů.
více...
TŘICET SVÍČEK NA DORTU SIGEP!
19.11.2008, rubrika: Akce a soutěže
Třicet let tradiční výroby cukrovinek a zákusků, třicet let úspěchů v sektoru italské produkce: třicet let SIGEPu. Mezinárodní veletrh tradiční výroby zmrzliny, cukrářské a pekařské produkce se bude konat v Rimini od 17.1. do 21.1.
více...
Slavnostní dort k výročí vzniku samostatného Českého státu
28.10.2008, rubrika: Akce a soutěže
Slavnostní dort k příležitosti výročí 90ti let vzniku samostatného Českého státu předali prezidentovi Václavu Klausovi na Pražském Hradě zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
více...
Seminář nových netradičních výrobků na našem trhu - Fiala
26.09.2008, rubrika: Akce a soutěže
NOVÉ NETRADIČNÍ VÝROBKY NA NAŠEM TRHU
Cukrářský mistr-technolog firmy Martin Braun KG, pan Joachim Klein, bude předvádět přípravu a pečení výrobků typu BRAUNIES, COOKIES a další novinky firmy BRAUN. více...
Plundrové pečivo
15.09.2008, rubrika: Recepty
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Po vykynutí těsto vyválíme.
více...
Marcipán pravý i nepravý
11.09.2008, rubrika: Cukrařina
Opatrně s barvením, nejlepší je zaschlé ozdoby obarvit za použití modelářské stříkací pistole, ovšem chce to cvik (a investici). Nebo štěteček, trpělivost a pevnou ruku, kdy i takto lze dosáhnout skvělých výsledků s předem obarvenou hmotou.
více...
Dort pro jubilejní příležitost
10.09.2008, rubrika: Cukrařina
Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku.
více...
Větrník
04.09.2008, rubrika: Cukrařina
Do hrnce dáme 1/4 litru vody, přidáme máslo a sůl a přivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje ode dna nádoby. Odstavíme, vmícháme jedno vejce, necháme trochu zchladnout a pak do těsta zahněteme zbývající vejce.
více...
Závin z taženého těsta
01.09.2008, rubrika: Cukrařina
Mouku prosejeme se solí. Tuk rozehřejeme a 2 lžíce přidáme do vody s octem nebo citrónovou šťávou, přilijeme k mouce a zpracujeme tužší těsto, podle potřeby přidáme mouku. Potom těsto vytloukáme, až je hladké a nechytá se válu.
více...
|
Dnes je neděle neděle 19. ledna 2025
svátek slaví Doubravka, zítra Ilona Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |