Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Fruktóza a pečení Fruktóza a pečení 28.11.2013, rubrika: Suroviny Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. více...


Fondánová hmota zblízka Fondánová hmota zblízka 27.11.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků. více...


Začínejte až druhým šálkem Začínejte až druhým šálkem 25.11.2013, rubrika: Káva Autoři článku doporučují citlivě reagujícím a nemocným lidem přejít na kávu bez kofeinu, nebo rezignovat na pití kávy vůbec. "Nebo by snad náruživí ´kofeinisté´ měli začínat svůj den až druhou kávou?" více...


Citronové sušenky Citronové sušenky 20.11.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.

více...


Čtenáři na téma "šmetrlón" Čtenáři na téma "šmetrlón" 18.11.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vše na vále dobře, ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice, aby se dobře rozložila mouka.Pokud se těsto lepí, což je způsobeno vhlkoutí mouky, stačí přidat mouku a zapracovat. Vyvalujeme silnější plát asi jako na linecké. více...


CESK a.s. v čokoládovém vábení CESK a.s. v čokoládovém vábení 16.11.2013, rubrika: Suroviny Společnost CESK a.s. v rozmanité řadě prezentací své obchodní - a rovněž servisní - nabídky představila veřejnosti temperovací zařízení pro výrobu čokolády v typovém označení SELMI ONE.
více...


Mačokoláda od Mixitu Mačokoláda od Mixitu 14.11.2013, rubrika: Cukrařina Vzhled ale není zdaleka všechno. Mačokoláda díky tomu nejzelenějšímu z japonských zelených čajů chutná exoticky a její chuť je snad ještě návykovější a podmanivější než u klasické čokoládové čokolády. více...


Sójová mouka v cukrářství Sójová mouka v cukrářství 13.11.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojová mouka je v cukrářství oblíbena, že díky živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích, které nadto proti normálnímu zboží podrží s přísadou sojové mouky delší dobu čerstvý více...


Likérové špičky Likérové špičky 11.11.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Další změna se provedla v dávkování kakaového prášku, snížením téměř o 50 procent. To bylo možné proto, že současný kakaový prášek má velmi výraznou chuť a podstatně tmavší barvu než sortiment dříve vyráběný více...


Cukrářský um po italsku Cukrářský um po italsku 08.11.2013, rubrika: Cukrařina U cukrářského umu lze využít velmi ošidného a zákeřně nebezpečného, ale mnohdy ovlivňujícího lidského smyslu, který se nazývá chuť. A je navíc levnější. Ukázka je z tvorby mladých italských cukrářů. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.