Reklama |
Archiv zpráv
Cukrářský um má mnoho podob
05.11.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na počátku touhy věnovat se cukrařině bývá sladký a romantický sen. Při jeho probuzení nám zůstane jen chutná a sladká vzpomínka na to, co krásného jsme ve spánkové vidině prožili.
více...
Koláč z mrkve, kávy a dýně
03.11.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vařechou nakonec vmíchejte ořechy a rozinky.
více...
Vyrábíme banketky
01.11.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Charakteristické je dvoustupňové vedení těst: z recepturního droždí, enzymu a části mouky se připraví řídký kvasný stupeň, který se nechá řádně prokvasit. Teprve pak se přidávají zbývající suroviny z receptury.
více...
Čokoláda a matky v očekávání
25.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tmavá čokoláda by měla údajně být i vhodná pro těhotné ženy. Alespoň takovéto prohlášení vydala americké vědecké klinika Yale, zaměřené na těhotenskou problematiku která postihuje asi 6 – 8 procent všech těhotných žen.
více...
Klasická kremrole
20.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vše na vále dobře, ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice, aby se dobře rozložila mouka.Pokud se těsto lepí, což je způsobeno vhlkoutí mouky, stačí přidat mouku a zapracovat. Vyvalujeme silnější plát asi jako na linecké.
více...
Cukrařina po italsku
08.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Stříkáme hladkou trubičkou do tvaru kopečků a druhý den se vytvaruje do kuliček a máčíme v čokoládě nebo v kakau.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
06.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami.
více...
Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou
04.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V nahromaděné mouce utvoříme prohlubeň do které vložíme vejce, olej, ocet, sůl a vodu a promícháme do měkkého těsta a asi půl hodiny důkladně uhněteme. Po dokončení hmotu potřeme olejem nebo máslem a ponecháme v teplém prostředí uležet.
více...
Trdelník ze Skalice
27.09.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Trdelník je proslulá pečená sladká ořechová pochoutka,jenž svůj název obdržel od válečku
pod zlidovělým označením trdlo. Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie. více...
Odlehčené tiramisu
24.09.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tiramisu je proslulý italský moučník, k jehož výrobě se používá vajec . Ale jak se v tomto článku ukazuje, není to podmínka pro tento starodávný a oblíbený italský, kaloricky vydatný a v překladu znamenající něco na způsob vyjádření veselí.
více...
|
Dnes je úterý úterý 5. listopadu 2024
svátek slaví Miriam, zítra Liběna Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |