Reklama |
Archiv zpráv
GELATO FESTIVAL CHALLENGE 2019 / 1. - české kolo
24.04.2019, rubrika: Akce a soutěže
O všem ale nakonec rozhodovala pětičlenná porota, která měla úlohu hodně náročnou, aby rozhodla, kdo bude tím, kdo bude moci v příštím roce svůj zmrzlinářský rondon ozdobit českou vlaječkou.
více...
Dortové těsto
23.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vajíčka s cukrem vyšleháme a pomalu přiléváme šlehačku.
Následně opatrně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. K tomuto těstu lze nahradit šlehačku 1dl oleje s dl vody nebo mléka. více...
Velikonoce - čiň člověku dobře a křížem se ti odmění!
19.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
- Velikonoce boží to jara čas, -
věz člověče, že budeš povolán, až v sluchu tvém shůry zazní hlas, ty vstoupíš v posvátný pole lán. více...
Velikonoční hnízda
18.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme. více...
Velikonoční řezy
17.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem. Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici. Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu.
Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem. více...
Proč mají Velikonoce pokaždé jiné datum?
16.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
A protože tento lunární jev je termínově pohyblivý, mohou se Velikonoce slavit v rozmezí dnů 22. března až 25. dubna.
Čili pamatujme , že Velikonoce nastávají první neděli po prvním měsíčním úplňku, který nastane po 21. březnu. více...
Velikonoční vejce
15.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V obchodech můžeme dostat i vejce svým původem již starší a ke zjištění jejich čerstvosti nám poslouží tzv. plovací test. Vejce vložíme do chladné vody. Čerstvé vejce zůstane ležet na dně
více...
Marlenka - věčný námět
12.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Salko 3 hodiny zvolna vaříme zcela ponořené ve vodě, ty tři hodiny je důležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout (vznikne tuhá hnědá hmota). Vyklopíme a s máslem umixujeme. Až vznikne homogenní hmota, pak můžeme přidat nepovinné suroviny
více...
Cukrářské postřehy
10.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při zhotovování cukrového kuléru se často stává, že cukr při přelévání vody zchuchvalcovatí. Tomu zamezíme, přidáme-li do páleného cukru před přilitím vody trochu amonia.
více...
Ztráty ve výrobě a prodeji
08.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Správce daně může posoudit, zda výše stanovené normy odpovídá charakteru činnosti poplatníka a obvyklé výši norem jiných poplatníků se shodnou nebo obdobnou činností, a o zjištěný rozdíl upravit základ daně.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |