Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční řezy

17.04.2019 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

 

Písková hmota    
1000g SAND BASIC    
  600g vajec       
  500g jedlého oleje     
- Hněteme v hnětači s   hákem na střední rychlost 2 - 3 minuty.
Na konci krátce vmícháme oříškovou hmotu.

Oříšková hmota
300 g  NUSSGENUSS
200 g vody
Směs promícháme a necháme 10 odležet

300 g rybízu       
  20 g KABI
- rybíz smícháme s KABI

Šlehačka s vaječným koňakem  
400 g  AE neutral      
400 g vody 25°C     
120 g DP vaječný koňak    
2000 g šlehačky vyšlehané, neslazené
- AE neutral rozpustíme ve vodě, dochutíme dochucovací pastou
vaječný koňak a vmícháme vyšlehanou šlehačku.

Dekor
400 g  želu (viz základní recept *)
  30 g   DP vaječný koňak
200 g zdobící šlehačky
 48  ks čokoládových ozdob s 
 velikonočním motivem

* Základní recept na žel:
100g CLARO neutral    
400g  cukru      
1000g vody
- CLARO neutral smícháme  s cukrem a vmícháme do vroucí vody.

Zhotovení
Hmotu rozetřeme na plech s pečným papírem nebo jen na vymaštěný a pomoučený plech. Navrch nasypeme rybíz a odpečeme.

Pečná teplota:  180 - 190°C
Doba pečení:    25 - 30 minut

Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem.
Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu.
Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 3. října 2024
svátek slaví Bohumil, zítra František

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.