Reklama
|
Archiv zpráv
Vánoční recepty - Sněhulák
30.11.2011 , rubrika: Recepty
Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady.
více...
Kdy začíná být cukrařina uměním
27.11.2011 , rubrika: Cukrařina
A to je jenom řeč o základním cukrářském umu, který nemůže dělat každý. A to se už dostáváme do oblasti, ze které nám pozvolna ustupuje do pozadí běžná rutina a která začíná vystupovat po prvních schůdcích do pater umění.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
25.11.2011 , rubrika: Cukrařina
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami.
více...
Moravský pohár v zimním spánku - prozatím... !
22.11.2011 , rubrika: Cukrařina
V cukrářské ose Brno - Bzenec - Kroměříž má pro příští rok pořadatelskou povinnost posledně z jmenovaných a tak se opět sjede plejáda tvůrkyň dortových monumentů, aby předvedla své umění v této atraktivně soutěžní disciplíně.
více...
Koláčová rozhledna na Čerchově
17.11.2011 , rubrika: Akce a soutěže
Houstounští si zadali do osobního předsevzetí každoroční rekordy, které vytváří ve spolupráci s jihočeským Gastrofestem, kdy pro tentokrát koláčový obklad tvořil už pátý pokus jejich snahy o vytvoření něčeho, co zde ještě nebylo.
více...
Budějovické mlsání 2011
14.11.2011 , rubrika: Akce a soutěže
Budějovické výstaviště v době svého podzimního Gastrofestu mělo i krásnou, ale především sladkou vsuvku, kterou zajišťovala soutěž pod názvem hovořícím srozumitelnou řečí - Budějovické mlsání -.
více...
Zákusky
11.11.2011 , rubrika: Hygiena
Kromě náplní se používají na dohotovení cukrářských výrobků také polevy. Docílí se tím lepší vzhled výrobku a zlepší se i jeho chuťové vlastnosti, popřípadě se i prodlouží trvanlivost.
více...
Fondánová hmota a její zpracování
10.11.2011 , rubrika: Cukrařina
Pro různé způsoby použití je někdy potřeba upravit konzistenci. K tomu doporučujeme použít cukrový sirup, zcela výjimečně a jen v malém množství vodu. Fondán můžeme snadno obarvit potravinářskými barvivy, či ochutit různými aromaty.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 17. února 2025
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|