Reklama |
Archiv zpráv
Výčet sladkostí
10.04.2012, rubrika: Cukrařina
Čokoládu při rozpouštění zahřívejte pomalu a pozor na přehřátí – tmavá by neměla přesáhnout 49° C, mléčná a bílá 43° C. Přehřátí poškodí chuť a poruší fyzikální vlastnosti jednotlivých ingrediencí čokolády.
více...
Makový hřbet
02.04.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žloutky, cukr, moučka a tuk třeme do pěny za postupného přidávání vody. Hrubou mouku smícháme s pečivovým práškem, ořechy, mákem a mletou skořicí. Vyšleháme z bílků tuhý sníh.
více...
Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -3.
24.03.2012, rubrika: Akce a soutěže
Rovná desítka cukrářských výstavních soutěží je za námi a vlnovka soutěžní trasy se již začala vinout do jihovýchodního cípu republiky, do Bzence. Úroveň dosažená cukrářkami a cukráři v Kroměříži je pro bzenecké vhozenou rukavicí
více...
Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -2.
23.03.2012, rubrika: Akce a soutěže
Obvyklá tříbarevná hodnotící pásma měla ve zlatém provedení čtyři soutěžící, což jasně napovídalo, že jeden se bude muset smířit s „bramboračkou“. Bohužel orel na rubu mince padl pro domácí soutěžící Veroniku Vaculovou.
více...
Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -1.
22.03.2012, rubrika: Akce a soutěže
Vkročit do prostor sálu kroměřížské školy bylo tentokrát zcela něčím jiným než dříve, kdy není myšlen interiérový prostor školy samotné, ale soutěže jako takové, kdy pohled na zhotovené výrobky uštědřil doslovně ránu mezi oči.
více...
Nadoblačná cukrařina
20.03.2012, rubrika: Cukrařina
Kam je až cukrářské umění schopno zajít nám předvádí přehled ze světových soutěžních scén "Artistika" o nejlepší skulpturu z potravinářské suroviny. Autorství náleží tzv. horním desetitisícům vyvolených, kteří tvoří místo rukou srdcem.
více...
Cukrárenské veletržní hity
18.03.2012, rubrika: Cukrařina
Veletržní zahraniční hity jsou již v dnešní době i hity domácími. Přesto se zkusmo podívejme co případně v některém detailu může být v Itálii, jedné z největších cukrárenských velmocí světa, odlišného oproti tomu co se u nás vidí možná zřídka.
více...
To snad není možné, další michelinská hvězda!
16.03.2012, rubrika: Osobnosti
Rozhodně mně nenapadlo, že nadchneme i inspektory Michelinu tak, že nám dají hvězdičku," říká šéfkuchař Oldřich Sahajdák poté, co zjistil, že La Degustation dostala v aktuálním vydání michelinského bedekru prestižní hvězdičku.
více...
Roman PAULUS - první ryze český Michelin
15.03.2012, rubrika: Osobnosti
Duchovním, ale i biologickým otcem tohoto velkého a v plné opravdovosti národního úspěchu, je bezesporu Roman Paulus, jehož profesní přítomnost ve vídeňském Hiltonu či londýnským Savoyi byla dobře nasměrovaným kormidlem k současnému úspěchu.
více...
Zkoušíme fondán
13.03.2012, rubrika: Cukrařina
voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |