Reklama
|
Archiv zpráv
Výčet sladkostí
10.04.2012 , rubrika: Cukrařina
Čokoládu při rozpouštění zahřívejte pomalu a pozor na přehřátí – tmavá by neměla přesáhnout 49° C, mléčná a bílá 43° C. Přehřátí poškodí chuť a poruší fyzikální vlastnosti jednotlivých ingrediencí čokolády.
více...
Makový hřbet
02.04.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žloutky, cukr, moučka a tuk třeme do pěny za postupného přidávání vody. Hrubou mouku smícháme s pečivovým práškem, ořechy, mákem a mletou skořicí. Vyšleháme z bílků tuhý sníh.
více...
Nadoblačná cukrařina
20.03.2012 , rubrika: Cukrařina
Kam je až cukrářské umění schopno zajít nám předvádí přehled ze světových soutěžních scén "Artistika" o nejlepší skulpturu z potravinářské suroviny. Autorství náleží tzv. horním desetitisícům vyvolených, kteří tvoří místo rukou srdcem.
více...
Cukrárenské veletržní hity
18.03.2012 , rubrika: Cukrařina
Veletržní zahraniční hity jsou již v dnešní době i hity domácími. Přesto se zkusmo podívejme co případně v některém detailu může být v Itálii, jedné z největších cukrárenských velmocí světa, odlišného oproti tomu co se u nás vidí možná zřídka.
více...
To snad není možné, další michelinská hvězda!
16.03.2012 , rubrika: Osobnosti
Rozhodně mně nenapadlo, že nadchneme i inspektory Michelinu tak, že nám dají hvězdičku," říká šéfkuchař Oldřich Sahajdák poté, co zjistil, že La Degustation dostala v aktuálním vydání michelinského bedekru prestižní hvězdičku.
více...
Roman PAULUS - první ryze český Michelin
15.03.2012 , rubrika: Osobnosti
Duchovním, ale i biologickým otcem tohoto velkého a v plné opravdovosti národního úspěchu, je bezesporu Roman Paulus, jehož profesní přítomnost ve vídeňském Hiltonu či londýnským Savoyi byla dobře nasměrovaným kormidlem k současnému úspěchu.
více...
Zkoušíme fondán
13.03.2012 , rubrika: Cukrařina
voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 17. února 2025
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|