Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Pastovitá glukóza Pastovitá glukóza 26.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme více...


Pracujeme se špaldovou moukou Pracujeme se špaldovou moukou 21.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pšenice špalda je potenciálním zdrojem nových potravinářských produktů s vysokým obsahem vlákniny. Vyrábějí se z ní základy nebo přídavky do těstovin, tvoří přísadu müsli i vánočního pečiva, zrna špaldy se dále zpracovávají na kroupy, krupici či vloč více...


Jahodový dort Jahodový dort 19.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jahodový (rovněž ovocný) dort je možné provádět na vícero způsobů. Závěrečný výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní část ovoce vyčnívat, což způsobuje zajímavý estetický efekt více...


Hruškový řez Hruškový řez 17.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jednu část
vložíme do plechu (20 cm x 30 cm) s okrajem a naneseme dvě třetiny náplně.
Přiložíme druhý plát a zatřeme zbylou náplní. Po vychlazení dohotovíme
povrch polevou a po ztuhnutí krájíme na požadované kusy. více...


Smetanový řez s meruňkami Smetanový řez s meruňkami 14.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lahodný a osvěžující moučník, který nadchne svojí lehkostí ať už v kombinaci s meruňkami či s jakýmkoli jiným ovocem. Spotřebitele zaujme na pohled a nenáročnou přípravou, která si získá přízeň výrobců. více...


Šlehačka Šlehačka 12.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sprejovou šlehačka z obchodu v běžných regálech, napovídá, že směs musí být velmi „vhodně“ ošetřena pro tento způsob skladování. Je použitelná kdykoliv i kdekoliv. Možnost její operativnosti je dorovnána rčením, něco za něco. více...


Ochucujeme kávu Ochucujeme kávu 10.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V Etiopii nebo Eritreji je oblíbený zázvor, Mexičané si svou opojnou a silnou kávu dochucují skořicí a hřebíčkem. Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy více...


Sladové přípravky v pečivu Sladové přípravky v pečivu 8.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jaký je účel cukernaté přísady?
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašen více...


Pařížská šlehačka / 2. Pařížská šlehačka / 2. 5.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády. více...


Pařížská šlehačka /1. Pařížská šlehačka /1. 2.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Začnu onou pařížskou pěnou. Já osobně jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale představil bych si pod tímto názvem klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna): více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246     
další >>

Dnes je úterý 11. května 2021
svátek slaví Svatava, zítra Pankrác

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.