Reklama |
Archiv zpráv
Jádrové kornoutky
30.09.2012, rubrika: Recepty
upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe
více...
Fischer dostal půl milionu od arménského cukráře
26.09.2012, rubrika: Osobnosti
Pět set tisíc korun dorazilo na účet prezidentského kandidáta Jana Fischera od arménského imigranta Avetisyana, který vyrábí arménské medové dorty Marlenka.
více...
Psychický efekt s názvem čokoláda
24.09.2012, rubrika: Cukrařina
Většina lidí dobře zná příjemný pocit spojený s konzumací čokolády. Tento efekt se již dlouho snaží objasnit řada vědců. Čokoláda si však své tajemství pečlivě schovává za kombinaci více než 300 dosud z ní izolovaných chemických sloučenin.
více...
Fondán po staročesku
21.09.2012, rubrika: Recepty
Zchlazený cukrový sirup mícháme (třeme - do hmoty vmícháváme vzduch, dělají se bublinky hmota z počátku charakteristicky praská a postupně bělá) vařečkou tak dlouho, až z průhledného sirupu vznikne bílá fondánová hmota.
více...
Moučník Tarte Tatin
20.09.2012, rubrika: Recepty
Tarte Tatin, název pokrmu u nás téměř neznámého, ale jednoduchá příprava z ještě jednodušších , a hlavně dostupných surovin, kterými jsou prostá jablka. Při přípravě tarte tainu vybíráme ta nejvíce nakyslá, která zvyšují pokrmu ojediněnlý apetit.
více...
Evidence teplých nápojů od společnosti CESK, a.s.
18.09.2012, rubrika: Business
Evidence teplých nápojů je kontrolní způsob, který spočívá v evidenčním systému výdeje zadaných alkoholických nápojů či koktejlů, kávy, vína a dalších nápojů, které má provozovatel ve své nabídce.
více...
Proč my Češi tolik chlastáme?
14.09.2012, rubrika: Hygiena
O kouření byla už řeč a fabriky kuřáků hulí dál o stošest. Ví se o aidsu, ale souloží se rizikově dál jen to mlaská. Máme metanolový problém a chlastá se dál. Je potřeba vědět jednu věc. A to, že na opití se nepodílí alkohol, ale člověk!
více...
Citronové sušenky
13.09.2012, rubrika: Cukrařina
Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.
více...
Punčové řezy
03.09.2012, rubrika: Recepty
Kupujem kvalitné sirupy, ktoré majú čo najmenej chemických prísad. Pomer vody, sirupu a rumu si môžete upraviť podľa chuti, tak aby bolo sirupu celkovo 700ml.
více...
Cukrářské míry a váhy
31.08.2012, rubrika: Tipy a triky
Velice praktickými odměrkami jsou tak zvané zmrzlinové kleště. Tento název je ale do jisté míry zavádějící, protože se tím pádem mnoho lidí domnívá, že těmito odměrkami lze měřit jedině zmrzlinu.
více...
|
Dnes je pátek pátek 6. prosince 2024
svátek slaví Mikuláš, zítra Ambrož a Benjamín Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |