Reklama
|
Archiv zpráv
Pivní zmrzliny
11.07.2013 , rubrika: Cukrařina
Pečlivě vybrali tři druhy piv, která mají dlouhodobě velký úspěch a použili je méně tradičním způsobem - jako základ pivních zmrzlin. V nabídce se tak objevil netradiční osvěžující zmrzlinový dezert kombinující chutě výběrových piv z minipivovarů.
více...
Dekorace při přípravě dortu
25.06.2013 , rubrika: Cukrařina
Šablony se používají k nastínění vzorku nebo se jejich prostřednictvím vzorek natírá. Nastiňování se provádí štětcem, kdy se používá uztuženého stětce, tzv. kartáčového. Štětec se drží svisle s vtíráním cukrářské barvy.
více...
Mazlení se s čokoládou
21.06.2013 , rubrika: Cukrařina
Kvalitní tmavá čokoláda by měla při lámání lehce křupnout, zatímco mléčná má vydat o něco jemnější zvuk. Pozor, dobrá čokoláda se rozplyne jako máslíčko, ale nesmí se lepit na patro ani zanechávat zrnitou chuť v ústech!
více...
Zmrzlina od základu / - 3.
20.06.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Porci jahodové zmrzliny ochutíme trochou sektu, případně bílého vína. Zmrzlinu vložíme do předem namražené sklenice a do poloviny naplníme šlehačkou. Zbytek sklenice doplníme opět zmrzlinou. Vrch zdobíme šlehačkou, jahodou a oplatkami.
více...
ZMRZLINA /-2.
17.06.2013 , rubrika: Cukrařina
Celá hmota se pak v deskovém chladiči ochladí na 4 až 0 stupně Celsia. Při této teplotě se pak nechává několik hodin odstát, aby "uzrála". Nakonec se přidává ovocná dřeň a aromatické přísady -podle dané receptury.
více...
ZMRZLINA / -1.
14.06.2013 , rubrika: Cukrařina
V zásadě je zmrzlina směsí mléka, cukru či ovocné dřeně přivedená do tuhého nebo polotuhého stavu působením nízké teploty a určená k tomu, aby byla požívána zmrzlá. Za výrobní surovinu mohou sloužit i různé mléčné výrobky.
více...
DIAMANTové receptury
11.06.2013 , rubrika: Cukrařina
Dosáhneme tím plnější chuti těsta. Hmotu podle potřeby vlijeme do vymazaných forem nebo na plech a při otevřených odtazích pečeme při teplotě 220 °C po dobu 20 - 25 minut.
více...
Potahový fondán
05.06.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sladká chuť fondánu se vyvažuje podkladovými marmeládami a krémy se speciálními příchutěmi. Oblíbené zbarvení je bílá, čokoládová, ale též i jiné barvy v jemně naznačených odstínech.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 17. února 2025
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|