Cukrář.cz

Reklama



DIAMANTové receptury

11.06.2013 | Autor: DIAMANT | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

 

Základní receptura  Sponge Mix

Sponge Mix  10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diaron vanilka 0,05 kg, Diaron citron 0,02 kg, těsto celkem 17,57 kg

 Základní receptura Choco Sponge Mix

Choco Songe mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diarom vanilka 0,05 kg, těsto celkem 17,52 kg

Všechny komponenty rychle vyšleháme po dobu 6 -10 minut. Po vyšlehání je možno těsto smíchat s 1 -2 l tekutého margarínu či jedlého oleje.
Dosáhneme tím plnější chuti těsta. Hmotu podle potřeby vlijeme do vymazaných forem nebo na plech a při otevřených odtazích pečeme při teplotě 220 °C po dobu 20 - 25 minut. Po upečení vychladíme a podle chuti a požadavků naplníme nebo ozdobíme šlehačkovými krémy MIx Mouse Baviere a ozdobíme gelem Balnap či posypeme nevlhnoucím cukrem Suesser Schnee. Jestliže pečeme roládu, nezapomeneme ihned po vytažení z pece plát těsta svinout, jinak dojde k popraskání výrobků.

Sponge Mix je výborný pro výrobu populárních muffins. Po vymíchání těsta a přidání 1 - 2 l tekutého oleje či margarinu přidáme do hmoty podle chuti kousky čokolády, hrozinky, kompotované ovoce nebo ořechy a plníme do papírových muffins forem. Sponge Mix má velký objem při pečení a proto plníme jen do dvou třetin objemu formiček. Pečeme při otevřených odtazích při teplotě 220 °C po dobu 20 minut.

  

Chantivit - rostlinná šlehačka pro výrobu šlehačkových dortů a zákusků. Má výborný nášleh a dlouhou trvanlivost. Po vymíchání s Mix Mousse Baviere různých chutí dostaneme vynikající krém.

Pracovní postup: Před použitím cca 24 hodin při + 2 až 5 °C uskladníme do chladu. K našlehání naplníme do studené čisté nádoby (do jedné čtvrtiny objemu nádoby). Pro zabránění vystřikování šleháme nejdřív ve střední rychlosti, poté dokončíme vyšší rychlostí.
POZOR, nepřešlehat !!! Přešlehání může vést ke tvorbě puklin v dortech či koláčích!

Pracovní postup: Mix Mousse Baviere 250 g, voda 250 g, Chantivit 1000 g. Mix mousse  dobře smícháme s vodou a s našlehanou šlehačkou Chantivit. Chantivit nikdy nešleháme do tuha, při smíchání s Mix Mousse by došlo ke zdrcení krému.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.