�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


DIAMANTové receptury

Autor: DIAMANT
Datum vyd�n�: 11.06.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1868

Dosáhneme tím plnìjší chuti tìsta. Hmotu podle potøeby vlijeme do vymazaných forem nebo na plech a pøi otevøených odtazích peèeme pøi teplotì 220 °C po dobu 20 - 25 minut.

 

 

Základní receptura  Sponge Mix

Sponge Mix  10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diaron vanilka 0,05 kg, Diaron citron 0,02 kg, tìsto celkem 17,57 kg

 Základní receptura Choco Sponge Mix

Choco Songe mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diarom vanilka 0,05 kg, tìsto celkem 17,52 kg

Všechny komponenty rychle vyšleháme po dobu 6 -10 minut. Po vyšlehání je možno tìsto smíchat s 1 -2 l tekutého margarínu èi jedlého oleje.
Dosáhneme tím plnìjší chuti tìsta. Hmotu podle potøeby vlijeme do vymazaných forem nebo na plech a pøi otevøených odtazích peèeme pøi teplotì 220 °C po dobu 20 - 25 minut. Po upeèení vychladíme a podle chuti a požadavkù naplníme nebo ozdobíme šlehaèkovými krémy MIx Mouse Baviere a ozdobíme gelem Balnap èi posypeme nevlhnoucím cukrem Suesser Schnee. Jestliže peèeme roládu, nezapomeneme ihned po vytažení z pece plát tìsta svinout, jinak dojde k popraskání výrobkù.

Sponge Mix je výborný pro výrobu populárních muffins. Po vymíchání tìsta a pøidání 1 - 2 l tekutého oleje èi margarinu pøidáme do hmoty podle chuti kousky èokolády, hrozinky, kompotované ovoce nebo oøechy a plníme do papírových muffins forem. Sponge Mix má velký objem pøi peèení a proto plníme jen do dvou tøetin objemu formièek. Peèeme pøi otevøených odtazích pøi teplotì 220 °C po dobu 20 minut.

  

Chantivit - rostlinná šlehaèka pro výrobu šlehaèkových dortù a zákuskù. Má výborný nášleh a dlouhou trvanlivost. Po vymíchání s Mix Mousse Baviere rùzných chutí dostaneme vynikající krém.

Pracovní postup: Pøed použitím cca 24 hodin pøi + 2 až 5 °C uskladníme do chladu. K našlehání naplníme do studené èisté nádoby (do jedné ètvrtiny objemu nádoby). Pro zabránìní vystøikování šleháme nejdøív ve støední rychlosti, poté dokonèíme vyšší rychlostí.
POZOR, nepøešlehat !!! Pøešlehání mùže vést ke tvorbì puklin v dortech èi koláèích!

Pracovní postup: Mix Mousse Baviere 250 g, voda 250 g, Chantivit 1000 g. Mix mousse  dobøe smícháme s vodou a s našlehanou šlehaèkou Chantivit. Chantivit nikdy nešleháme do tuha, pøi smíchání s Mix Mousse by došlo ke zdrcení krému.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku