Cukrář.cz

Reklama



Trend letošního léta: zmrzlina „light“

22.05.2011 | Autor: CESK a.s. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light“. Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy. Pan Černý, ředitel CESK a.s., dodává: „při velké konkurenci v oboru je klíčové sledovat trendy a inovovat své strategie, ideální je každou sezonu obohatit zmrzlinové portfolio o nové, osobité receptury. Zapomenout bychom neměli ani na nové technologie a kvalitní zmrzlinové stroje, např. italského výrobce Frigomat, které mají v konkurenčním boji také své místo“ Myšlenka i realizace nového konceptu zdravé zmrzliny pochází z Itálie, je ale zřejmé, že se tento trend rychle rozšíří i do dalších zemí.

Italská tradice zmrzliny v novém

Pravá italská zmrzlina je spojena s plnotučnou smetanou, čerstvým ovocem a dalšími kvalitními ingrediencemi jako je čokoláda, oříšky nebo karamel. Opravdu kvalitní a dobrá zmrzlina je velmi chutná a energeticky hodnotná. Ale pro některé, kterým dnešní trend zdravé výživy velí vyhýbat se této tradiční pochoutce, může být zklamáním, nenajdou-li stejně chutnou adekvátní náhradu. Kromě toho se v současnosti také zvyšuje počet zákazníků, kteří mají specifické zdravotní nároky (např. diabetici či celiaci) a přesto by si rádi vychutnali opravdu dobrou zmrzlinu.
Pokud chcete uspět a nabídnout svým zákazníkům zmrzlinu, která je dobrá i zdravá zároveň, můžete se inspirovat koncepcí italských firem PreGel nebo MEC3. Společnost PreGel pojmenovala svou zmrzlinu jako Gellato della Salute, tedy zmrzlina pro zdraví.


Klasifikace nízkotučné zmrzliny

Pokud přemýšlíte, že do svého portfolia zahrnete zmrzlinu se sníženým obsahem tuku, nebo zmrzlinu light, podívejte se, jaké nároky jednotlivé druhy odtučněné zmrzliny mají. Můžete se rozhodnout, která ze zdravějších variant zmrzlin by mohla odpovídat nárokům vašich zákazníků.
• Reduced fat/Snížený obsah tuku – zmrzlina obsahuje minimálně o 25% méně tuku než srovnatelné produkty
• Light – zmrzlina obsahuje minimálně o 50% méně celkového tuku nebo o 33 kalorií méně než srovnatelné produkty
• Lowfat /nízkotučná – zmrzlina obsahuje maximálně 3 gramy celkového tuku na jednu porci
• Nonfat /bez tuku – zmrzlina obsahuje méně než 0,5 gramů tuku na jednu porci

Italská zmrzlina PreGel

PreGel je italská společnost založená v roce 1967 v Reggio Emilia Lucianem Rabboni. Je jedním z největších producentů a distributorů ingrediencí pro zmrzlinu, sorbety, mražené jogurty a semifreddo. Její úspěch souvisí zejména s orientací na světové novinky, inovativní produktové řady a široké portfolio. 
PreGel vyrábí jedinečnou linii Wellness, která zahrnuje kompletní řadu produktů vytvořených pro uspokojení potřeb konzumentů, kteří mají specifické zdravotní nároky nebo hlídají kalorie. Všechny produkty v této řadě mají ultra nízký obsah kalorií, jsou obohacené probiotickými látkami Beneo a jsou slazené speciálním přírodním sladidlem Splenda.
Wellness báze PreGel vychází vstříc trendu zdravého životního stylu. Zmrzlina vyrobená ze sušených bází má přirozeně sladkou chuť, aniž by obsahovala sacharózu. Zmrzliny jsou určeny pro zákazníky, kteří nechtějí konzumovat tučné výrobky, nebo mají nízkokalorickou životosprávu. Báze Wellness se připravují smícháním s vodou a čerstvým, případně mraženým ovocem. Ke zmrzlině je možné podávat ochucované ovocné pasty.

Gellato della Salute, aneb zmrzlina pro zdraví

Ačkoliv v nás mohou nízkokalorické potraviny vyvolávat představu nevýrazné chuti, PreGel se snaží sladit chuťové i zdravotní aspekty zmrzliny. Zmrzlina tak neobsahuje sacharózu ani tuk, je vhodná i pro zákazníky, kteří nemohou jíst mléko a mléčné výrobky. Bonusem je obsažená vláknina Beneo, která harmonizuje trávení, zvyšuje vstřebávání vápníků a stimuluje obranyschopnost. PreGel nabízí široké spektrum příchutí zdravé zmrzliny, speciální výrobky jsou určeny přímo pro celiaky a diabetiky.
Výsledná energetická hodnota 100g zmrzliny, vyrobené z bází PreGel se pohybuje kolem 80 – 90 kalorií, zatímco hodnota „nešizených“ smetanových zmrzlin se na 100 g bez problémů vyšplhá i přes 200 kalorií.
Pro výrobu zdravé a přesto chuťově výborné zmrzliny se vám bude hodit nový zmrzlinový stroj, podle preferencí svých zákazníků můžete vybírat v kategoriích stroje na točenou zmrzlinu a stroje na kopečkovou zmrzlinu.

Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.