Cukrář.cz

Reklama



Astoria Scholaris – vzdělávací asociace

25.05.2016 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Astoria Scholaris – vzdělávací asociace uzavřela kontrakt o dlouhodobé spolupráci se školou CIFAP, nejen na výměnné stáže pro studenty, ale i pro odborné učitele a mistry cukrářské a pekařské. O své postřehy z francouzského cukrářského prostředí se s námi podělila Mirka Slavíková.

 
Karamelové růže a kuvertura /pravá čokoláda/

Konference se konalka za účasti pana Jean -Jacques Kardés  prezident ANFP - asociace odborných učitelů ve Francii/ a paní Dominique Fradier /ředitelka pro mezinárodní vztahy CIFAP/ pro odborné učitele a zástupce škol a rovněž pro odborníky, kteří mají o výuku zájem.
Hlavním programem této konference bylo představení mezinárodního AEOU /Evropská asociace odborných učitelů/ a jejich cílů.

Pravý „klenot“ celé akce nás teprve čekal. Další den jsme totiž byli v „Květina z Ile Saint-Luis“ – doma u Berthillonů. Zde jsme měli takzvaný petit dejeuner – malý oběd – šneci po burgundsku, salát s uzenými kachními prsíčky a kachními játry a ZMRZLINU!!!!! To je nutné zdůraznit, neb je to nejlepší zmrzlina v Paříži. A přirozeně i cena napovídá, za jeden kopeček zde dáte 4 Euro. Avšak ta symfonie chuti je nepopsatelná! Kokosová, rumová s rozinkami, malinový, hruškový, mučenkový sorbet, creole….čokoládová, bourbon-vanilla, a tak dále.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.