Cukrář.cz

Reklama



Seminář čokoládové dekorace

19.03.2003 | Autor: red- | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Dne 20. února  se uskutečnil v SOU a OU Bzenec seminář čokoládové dekorace, který vedl rakouský mistr cukrář Johanes Schwarzl Muller se svým asistentem Michaelem Fuksem. Semináře se zúčastnilo téměř 50 cukrářských odborníků z řad pedagogických pracovníků učilišť, kde vychovávají mladé cukráře, ale i majitele
cukráren. Součastně přihlíželo i 70 žáků oboru cukrář z bzeneckého učiliště.
     Účastníci semináře se seznámili se zpracováním čokolády na čokoládová vajíčka a figurky různých tvarů, velikostí a čokoládové ozdoby na dorty. Vedle techniky zpracování - tvarování byl kladen důraz na správné temperování čokolády, aby výrobky byly lesklé a splňovaly požadavek kvality.
     Za odborného výkladu vznikaly pod rukama rakouského mistra výrobky různé velikosti. Největší vážil 6 kg. Seminář měl u přítomných velký ohlas, kteří obdivovali zručnost a umění práce s čokoládou. Lze si jen přát, aby i naši cukráři začali vyrábět podobné figurky a mohli je prodávat, aby se obohatil cukrářský trh o nové atraktivní čokoládové výrobky. Hlavním předpokladem výroby těchto výrobků je kvalitní čokoláda, cukrářské potřeby, které jsou však drahé a těžce se u nás shánějí a pak hlavně cena a zájem spotřebitelů. 
     Seminář ve Bzenci byl výsledkem spolupráce bzeneckého učiliště a školy v rakouském Badenu, které rovněž vychovává mladé cukráře. V minulém roce se uskutečnil podobný seminář v Badenu, kde mistrové odborného výcviku Marie Kučerová a Vlasta Hajátková předváděly pro rakouské cukráře i žáky  výrobu a zpracování karamelu a vizovického pečiva.
     Účastníci semináře odcházeli spokojeni, obohaceni o nové poznatky, myšlenky a náměty pro další práci a  žáci cukráři si rozšířili rozsah svých vědomostí.


 





Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.