Cukrář.cz

Reklama



Marcipánové rady / -1.

27.05.2020 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Jedinou ozdobou marcipánových vajec a někerých jiných předmětů z marcipánu nebo pěny je často jenom stříkání. Stříkání provádíme
pomocí malého karráčku na předměty v řadě urovnané. Při tom přejíždíme prstem po kartáčku. Aby ale vajíčka byla rychleji a stejnoměrně stříkána, držíme nad nimi mřížku s malými otvory a kartáčkem po ní stejnoměrně přejíždíme. Kartáček musí být namočen v té barvě, jak chceme mít předměty stříkané.

Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvěrněji dle přírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, počínáme si následovně: Vybereme si několik pěkných jablek a hrušek pěkně modelovaných, rozpůlíme je vodorovným řezem tak, aby v jedné polovině byla stopka a ve druhé bubáček. Od druhé poloviny si uděláme formu ze sádry nebo síry. Nejlepší je sírová forma se sádrovým obalem. Marcipánové kousky, určené na výrobu ovoce hladce vyválíme, trochu vytáhneme do délky a vtlačíme do formy. Spodní polovinu ovoce modelujeme přiměřeně k tomu, což jde velmi rychle. Takto získané ovoce je pěknější nežli ovoce vytvořené v dřevěných formičkách a mimo to při tomto způsobu se ušetří mnoho času.

Při zhotovení marcipánového ovoce, jehož základní barva je žlutá, doporučuje se ovoce jako jablka a hrušky ap. jenom patřičně přibarvit a potom žlutě zbarveným marcipánovým lakem olakovati. Tím obdrží ovoce velice čistý vzhled a zhotovení jde značně rychleji.

Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spočívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobře nahřejeme a potom slabě potřeme tekutým čistým kakaovým máslem.

 - pokračování -


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.