Cukrář.cz

Reklama



Jahodový sen

09.01.2022 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Charakteristika:

Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.

Suroviny: 

Celkem                        1625 g
Výrobní ztráty                 25 g 
Váha hotového výrobku 1600 g

Výrobní postup: 

Formičky vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a na dno vložíme vypíchnutý piškotový plát ve tvaru formičky a do středu vložíme jahodu. Nyní si připravíme náplň. Alasku rozmícháme s vodou, přidáme 1/3 ušlehané šlehačky a po té vmícháme zbytek. Pěnou naplníme připravené formičky a uhladíme. Necháme zatuhnout. Zdobíme na talíři lesními plody a jahodovou omáčkou do které kápneme bílý jogurt, který potáhneme párátkem.

Jahodová omáčka

Celkem                            805 g
Výrobní ztráty                  55 g
Váha hotového výrobku 750 g

Výrobní postup:

Mražené jahody necháme povolit a rozmixujeme. Takto připravené jahody smícháme s cukrem a částí vody. Směs přivedeme do varu. Po uvedení do varu přilijeme rozmíchaný krémový prášek ve zbytku vody a povaříme. Po částečném zchladnutí zamícháme griotte.

jahody mražené 400 g, cukr krupice 150 g, krémový prášek 30 g, voda 200 g, griotte 25 g, čerstvé jahody 100 g, voda 125 g, alaska jahodová 100 g, šlehačka 500 g, cukr moučka 50 g, olej 50 g, roládová hmota piškotová 100 g, jahodová omáčka 200 g, lesní plody 300 g, jogurt bílý 100 g.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.