Reklama |
Přidejme do kávy kořeníKáva s menším či větším množstvím mléka nebo s bohatou čepicí ze šlehačky je pro nás záležitostí naprosto běžnou, zvykli jsme si i na hustou pěnu cappuccina jemně poprášenou kakaovým práškem, o kávě s přídavkem různých druhů alkoholu ani nemluvě. Ale což takhle ochutnat kávu se skořicí, kardamonem nebo třeba muškátovým oříškem? Zvyk přidávat při vaření do konvice s kávou koření, jež zajímavým způsobem ovlivní její chuť, je odedávna rozšířen na Středním Východě i v některých dalších oblastech světa, například v Mexiku. Exotické přísady, jako byla ambra, časem nahradily kardamon, muškátový oříšek, skořice nebo třeba hřebíček. Zatímco například v Etiopii nebo Eritreji je oblíbený zázvor, Mexičané si svou opojnou a silnou kávu dochucují skořicí a hřebíčkem. Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy (optimální poměr je 25 9 koření na 500 9 kávy). Můžete však postupovat i podle některého z těchto receptů: TURECKÁ KÁVA OCHUCENÁ KARDAMONEM (pro 4 osoby) MEXICKÁ KÁVA (pro 4 osoby) ZÁZVOROVÁ KÁVA (1 porce) CAFÉ BRULOT (pro 4 osoby) I s MLÉKEM OPATRNĚ
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 7. října 2024
svátek slaví Justýna, zítra Věra Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |