Těsto : 150 g Hera
240 g mouka hladká
80 g cukr moučka
1 ks vejce
1 balíček cukr vanilka
strouhaná citrónová kůra
Náplň : 100 g Hera
500 ml mléka
100 g cukr krupice
1 balíček vanilkový pudink
Dohotovení: 250 ml šlehačka
250 g jahody
Těsto: V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a vejcem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku. Těsto řádně propracujeme, aby bylo hladké a stejnorodé. V chladu necháme odležet dvě hodiny. Poté rozválíme na plát silný 3 mm a vypichujeme malé kytičky. Pečeme na plechu, v elektrické troubě při 200°C asi 12 minut.
Náplň: Uvaříme vanilkový pudink podle návodu a necháme vychladnout. Aby se nám na něm nevytvořil škraloup pocukrujeme horký pudink moučkovým cukrem. Chladný pudink rozšleháme elektrickým šlehačem a postupně přidáváme změklou Heru. Šleháme asi 5 minut až vznikne hladký krém. Naplníme do zdobícího sáčku s hladkou trubičkou a plníme vychlazené kytičky, které dále dozdobíme jahodami a šlehačkou.