Cukrář.cz

Reklama



Bavorský krém

28.06.2017 | Autor: Jürgen Lebelt | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

 

Suroviny - 8 porcí
¼ mléka
1 vanilkový lusk
4 žloutky
100 g cukr moučka
6 plátků bílé želetiny
0.5 l šlehačky

Postup

Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
Vaječno – mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem.
Nyní, stále za mírné teploty, předtím změkčenou a dobře vymačkanou želatinu, plátek po plátku vkládáme do směsi a za stálého míchámí necháme rozpustit.
Hrnec se směsí pak postavíme do mísy s ledovou vodou a stále mícháme až do doby kdy krém začne želatinovat.

Pro omáčku potřebujeme 600 g malin, které rozmělníme do kašovitého stavu a procedíme sítkem.
Možnost servisu je různorodá, kdy můžeme malinovou směs umístit na dno skleničky a její zbytek zaplnit krémem, nebo z krému lžicí oddělit kopečky, vložit na talíř a zalít omáčkou apod.
Podle libosti dozdobíme exotickým ovocem.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 3. října 2024
svátek slaví Bohumil, zítra František

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.