Reklama | 
      
      
      
       
				JavanaisTěsto: 8 bílků, 30 g krupicového cukru, 75 g marcipánu, 30 g mouky (asi hladké), 370 g směsi strouhaných mandlí a kr. cukru (půl na půl). Voda do náplně se svaří s cukrem na 118°C (na silný led). Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Ten se dá na 10 minut do chladničky a poté se přidá trochu silné kávy na ochucení. Ganache: 2,5 dl smetany se dá vařit s nálamanou čokoládou (300 g, hořká, mléčná, bílá - dle chuti). Nechá se chladnout, do chladnoucí směsi se ještě přidá 80 g másla. Ještě je pod receptem připomínka, že ve skutečnosti té náplně stačí méně (údajně 300 g másla a 250 g cukru). Jak jsem psala, já to teprve zkusím. Takhle to vypadá, že je to moc dobré :-) 
          Příbuzné články...
           
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články]  | 
      
      
      
         
          Dnes je úterý úterý 4. listopadu 2025 
       
          
            
            
            
            
          
                
        svátek slaví Karel, zítra Miriam Top 5 měsíceReklama 
        
          
        ReklamaReklama | 
      
    

