Cukrář.cz

Reklama



Oslaďte si Halloween s Ben & Jerry’s a dýňovými recepty

20.09.2011 | Autor: Ben & Jerry’s, | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Dýňové pochoutky a legendární zmrzlina Ben & Jerry’s přinesou na váš stůl pravou halloweenskou atmosféru…

Praha, 20. září 2011: K Halloweenu, který se po celém světě slaví 31. října,  neodmyslitelně patří kostýmy, dýně a strašidelná nálada... Co takhle si tuto sváteční podzimní atmosféru ještě více zpestřit?! Legendární producenti zmrzliny Ben & Jerry’s pro mlsné jazýčky doporučují úžasné kombinace klasické Halloweenské suroviny – dýně – s originálními příchutěmi své zmrzliny, které na českém trhu nabízí. Jakmile tedy dokončíte výrobu halloweenské výzdoby a osvícené dýňové strašáky vystavíte na přivítanou všem návštěvníkům, pusťe se s námi do přípravy sladkých pochoutek, které nejenom potěší vaše chuťové pohárky, ale také vám pomohou zpracovat zbylou část dýně.
Kde jinde se nechat inspirovat přípravou dýňové pochoutky než v zemi známé svou tradicí oslav Halloweenu a zároveň rodnou zemí zmrzliny Ben & Jerry’s – Amerikou. Proto je prvním doporučeným receptem klasický americký dýňový koláč. Pokud dáváte přednost ovocným variacím, i pro vás máme doporučení – vyzkoušejte ananasový kompot z dýně. Obě tyto varianty se skvěle doplňují se zmrzlinou Ben & Jerry’s, volba příchutě je jen na Vás! Kteroukoli ze šesti variací prodávaných v České republice – Chocolate Fudge Brownie, Cookie Dough, Phish Food, Cherry Garcia, Chunky Monkey a Strawberry Cheesecake – můžete koupit v řetězcích obchodů Albert a Billa, ano je to tak jednoduché! 
A nyní doporučené recepty na halloweenskou oslavu s Ben & Jerry’s:

Klasický americký dýňový koláč

Koláčové těsto:
250 g mouky (150 g polohrubá mouka & 100 g celozrnná), špetka soli, postrouhaná citrónová kůra (z polovičky citrónu), 125 g másla, 1 vejce, 2 polévkové lžíce cukru (třtinový).
Koláčová náplň:
1 menší dýně Hokkaidó (potřebujeme 1 hrnek dýňové dřeně), 2 vejce, 3 polévkové lžíce javorového sirupu (nemáme-li sirup, použijeme pouze med), 2 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce Crème fraiche (nebo kysané smetany), šťáva z půlky citrónu, špetka skořice, hrst ořechů (pekanové, vlašské, atp.), malý sáček sušených meruněk.
Všechny suché přísady promícháme a přidáme na plátky pokrájené máslo a vejce. Těsto prohněteme a poté propracujeme na pracovní desce a necháme odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme náplň. Rozporcovanou dýni (zbavenou slupky a semen) 20 minut povaříme v malém množství vody a poté vodu slijeme. Z dýně připravíme pyré a necháme vychladnout. Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme šťávu z poloviny citronu, špetku skořice a créme fraiche. Do směsi vmícháme 2 vejce a ruční metlou vyšleháme do hladkého krému.
Formu o průměru 28 cm vymažeme máslem (nebo jiným vhodným tukem) a vyložíme těstem – prsty vytvarujeme vyšší okraje a na několika místech propícháme vidličkou. Směs pokrájených meruněk a rozdrcených ořechů poklademe těsto a přelijeme dýňovou náplní. V předehřáté troubě pečeme 40 minut na 180°C.

Ananasový kompot z dýně
Přísady:
3 kg dýně, 2 l vody, 2 ČL kyseliny citronové, 1/2 kg pískového cukru, celá skořice, hřebíček,
1 velká plechovka ananasového kompotu nebo ananasový džus (nebo několik kapek ananasové tresti), citron.
Z rozkrojené dýně odstraníme měkkou dužinu a jádra, poté dýni oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mezitím si připravíme nálev – rozpuštěním kyseliny citronové ve vodě – do kterého na 24 hodin naložíme nakrájenou dýni. Následující den přidáme do nálevu cukr, skořici a hřebíček a vaříme, až dýně zesklovatí. Nakonec přidáme pokrájený ananasový kompot společně s nálevem (případně ananasový džus nebo pár kapek ananasové tresti). Připravenou směsí naplníme sklenice, na jejichž dně je kolečko citronu, dobře uzavřeme a sterilujeme po dobu 10 minut při teplotě 80°C.
A nezapomeňte – hotové produkty se výborně doplňují s originálními příchutěmi zmrzliny Ben & Jerry’s! Přejeme Vám příjemnou zábavu a dobrou chuť!


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.