Cukrář.cz

Reklama



Mladí cukrářští mistři před deseti roky / - 3.

06.08.2018 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 


 
 

Tommas van Rossum (Holanďan) – Prodělával v hlavním městě Portugalska svůj mezinárodní soutěžní křest, věk 22 roků a je vítězem národní soutěže, která jej katapultovala až do prostoru lisabonského mistrovství světa.
Tým mladého Nizozemce má pozoruhodný název „Cesta do vesmíru“ a odrazovým prvkem tím byla pochopitelně naše země, která jím byla i zpodobněna v podobě čokoládové zeměkoule. Z téhož materiálu byly vytvořeny i zbývající komponenty Thomasovy vesmírné cesty.


   
21 letý švýcarský zástupce pochází z regionu Zürich. Vytvořil monumentální dílo jehož centrální motiv znázorňoval symbol dálek, plachetnici. Zdálo se, že šel na věc zdánlivě od lesa, s trochou taktiky a úlitby domácím hodnotitelům, neboť Portugalsko náleželo ve své době k objevitelským námořním mocnostem, kdy tento počin je mnohdy v Lisabonu přítomný. Skutečnost ovšem spočívala v prozaickém podkladu podstaty, kdy je Švýcar juniorským přeborníkem v jachtingu a svou zálibu si vložil do volného tématu zadání. Lisabon je jeho prvou mezinárodní soutěží.
Název soutěžního díla má název "Kolem světa za 80 dní", dle knižního námětu Jula Verna a též i současného závodu osamělých mořeplavců kolem světa, kteří se tuto extrémně namáhavou plavbu pokouší uskutečnit na mořské trase 40 rovnoběžky jižní šířky.
Tvorba pralinek byla součástí cestopisného díla napříč kontinenty, kdy náplně tvořil z typických plodů jednotlivých kontinentů


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.