Cukrář.cz

Reklama



Tiramisu bez vajec

03.07.2010 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Tiramisu je proslulý italský moučník, k jehož výrobě se používá vajec . Ale jak se v tomto článku ukazuje, není to podmínka pro tento starodávný a oblíbený italský, kaloricky vydatný a v překladu znamenající něco na způsob vyjádření veselí.

Suroviny: měkký tvaroh 0,250, vaječný likér 0,100, skořice mletá špetka cukr moučka 0,050, šlehačka ušlehaná 0,750, horká voda 0,080, želatina sypká, 2 lžičky piškoty cukrářské 0,200, kakao na posypání na navlhčení piškotů: silná presso káva 0,300, griotte likér 0,100 .

Pracovní postup: Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a vaječný likér. Mezitím si rozpustíme želatinu v horké vodě. Ušleháme si šlehačku, kterou spojíme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu. Do hladké mísy (nejlépe nerezové), rozetřeme část hmoty. V roztoku kávy s griotkou máčíme piškoty a klademe vedle sebe do mísy. Překryjeme další vrstvou hmoty (krému). A znovu pokládáme navlhčené piškoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty nenavlhčené nebo plátek korpusu. Tiramisu dáme vychladit do lednice. Vychladlý dort opatrně vyklopíme (můžeme si pomoci tím, že mísu ponoříme na okamžik do teplé vody a rukou potom snáze vyjmeme moučník z nádoby). Také je vhodné použití potravinářské folie, kterou se nádoba vyloží. Hotový moučník posypeme kakaovým práškem a můžeme podávat. Místo mísy můžeme použít jakoukoli formu, třeba srnčí hřbet. Piškoty na Tiramisu jsou nejvhodnější podlouhlé určené právě na tento moučník. Dobrou chuť!


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.