Cukrář.cz

Reklama



Ledová pěna s malinami a variací omáček

16.06.2010 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d



Charakteristika:

Suroviny: 14 porcí
žloutky 100 g, cukr moučka 200 g, džus pomerančový 300 g, šlehačka 750 g, contreau 100 g, piškotová roláda s džemem 150 g, maliny čerstvé 250 g, šlehačka 140 g, maliny čerstvé (na zdobení) 140 g, broskvová omáčka 280 g, jahodová omáčka 140 g.
Celkem 2550 g
Ztráty výrobní 30 g
Váha hotového výrobku 2520 g

Výrobní postup:

Do formičky vložíme slabý plátek piškotové rolády s džemem. Nyní připravíme náplň. Žloutky s moučkovým cukrem za stálého míchání nahřejeme a vyšleháme v hustou pěnu. Poté zamícháme džus s contreau a nakonec ušlehanou šlehačku. Do připravených formiček naskládáme maliny, zalijeme připravenou náplní a zarovnáme. Necháme zmrznout. Zdobíme na talíři pestrými omáčkami například broskvovou a jahodovou.
Dezert na povrchu zdobený plátkem piškotové rolády. Na řezu pomerančová pěna s kousky malin. Dezert je doplněn broskvovou a jahodovou omáčkou. Chuť a vůně smetanová, obohacená chutí pomeranče a malin.

Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.