Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Croccantino arachide Croccantino arachide 10.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dezerty dokážou povahu dané země zrcadlit jako máloco. Čokoláda patří k ingrediencím, bez nichž by se neobešly recepty v euroamerické kultuře. Stačí se však posunout kousek na východ a charakteristická vůně kakaa se vzduchem line méně a méně. více...


Jak je to s vajíčky? Jak je to s vajíčky? 7.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V poslední době se pohled na celou věc změnil. Vejce již nejsou tak kritizována, vyzdvihuje se i jejich pozitivní přínos, který byl v době velkého tažení proti nim opomíjen. Jak to tedy s konzumací vajíček vidí odborníci dnes? více...


Čokoláda ve vzpomínkách Čokoláda ve vzpomínkách 5.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Součástí muzea je i tropický skleník, kde je udržována teplota 25 - 28 stupňů a mj. tu roste strom kakaovníku. více...


Gumpasta Gumpasta 2.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Gumová pasta je lepší na praci nez například marcipan, je hladká, dá se vyhladit do tloušťky jako papir, ovšem po uschnuti tvrdne, tim pádem se i láme, proto se například do okvětnich listků květin/lilie/ dávají drátky apod. více...


Čokoláda a temperace Čokoláda a temperace 30.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Poté co se nám podaří čokoládu zchladit, ji opatrně nahřejeme na teplotu, kdy již čokoládu budeme používat - pro tmavou čokoládu je to teplota 30 - 32°C, pro bílou a mléčnou čokoládu je to teplota 29 - 31°C více...


Tvoříme turecký med Tvoříme turecký med 28.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krátce předtím než dosáhneme požadované teploty, vložíme do vařící vodní lázně nádobu s bílkovým sněhem. Při dosažení 140 °C je nutno ihned hrnec v němž probíhá rozpouštění cukru stáhnout ze sporáku a podrobit intenzivnímu míchání. více...


Bavorský krém Bavorský krém 26.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému. více...


Buflery a jejich zákulisí Buflery a jejich zákulisí 23.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Proč buflerová hmota někdy řídne?
To se stává, když se bílky přešlehají. Kdo chce mít hladkou, neřídnoucí hmotu, nesmí bílky přešlehat nebo nechat srazit. Je lepší, když se bílky vyšlehají méně. více...


Croccantino arachide Croccantino arachide 21.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Koláč po upečení necháme trochu vychladnout. Mezitím si z másla, čokolády a citronové kůry přichystáme polevu. Jakmile se ingredience spojí v tmavou hustou hmotu, polijeme jí povrch koláče a pak vše posypeme nasekanými mandlemi. více...


Cremium Schoko Cremium Schoko 19.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládový krém, který je možno používat a zpracovávat přímo z přepravní nádoby při teplotě 20 - 22 °C. Ponechává si i po pečení svoji krémovou konzistenci a je ideální pro plnění a potahování croissantů.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246     
další >>

Dnes je úterý 11. května 2021
svátek slaví Svatava, zítra Pankrác

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.