| Reklama | Archiv zpráv
            
            Ježíšův věrozvěst   
            23.03.2008, rubrika: Cukrářská poezie
            V době kdy Ježíš na kříži spočinul  s ním i lotři dva, vedle něj pykali, jednomu z nich syn Boží pokynul, by oni dva po smrti, v Nebe se vydali. Když duch tělo smrtelné navždy už opustil, a v pohybu spěl až v nebeskou výš. více... 
            
            Nauka o vejcích
            21.03.2008, rubrika: Tipy a triky
            Hmotnost vajec a tím i jejich velikost ovlivňuje rasa slepic, věk, způsob chovu a krmení. Čím je slepice starší, tím jsou vejce větší. Vaječné skořápky jsou někdy bílé a jindy zase hnědé. Tato barva nemá  s chovem či krmením nic společného.  více... 
            
            Velikonoční zajíček z máslového pečiva
            21.03.2008, rubrika: Recepty
            S vypichovací formou ve tvaru zajíčka vypichujeme požadovaný počet figurek. Figury vložíme na vymazaný a lehce pomoučněný plech a potřeme mlékem. Můžeme ozdobit např. z rozinek vytvoříme oči, z mandlí uši apod. více... 
            
            Velikonoční věnec s mandlemi a sezamem
            18.03.2008, rubrika: Recepty
            Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlačením pevně do sebe. Začneme provádět pletenec, kdy uchopíme levý provazec a přeložíme jej přes prostřední a dále pokračujeme tak, že vnější provazce pokládáme střídavě přes provazec střední
            více...
            
           
            
            Velikonoční chléb
            17.03.2008, rubrika: Recepty
            Rozinky smícháme s rumem a necháme 20 minut působit. Do mísy vsypeme mouku a uprostřed vytvoříme prohlubeň. Do ní vložíme rozdrobené droždí a za přidání vlažného mléka a trochy mouky promícháváme. 
            více...
            
           
            
            Velikonoční beránek po bavorsku
            15.03.2008, rubrika: Recepty
            Velikonoční svátky díky letošnímu jarnímu úplňku, který nastává 2 dny po prvním jarním dnu už otvírají zádveří našich kuchyní a pomalu nastane  čas pro přípravu tradičních pokrmů. Zkusíme beránka  jak jej provádí některé domácnosti v Bavorsku.
            více...
            
           
            
            Hvězda Michelin pro pražské Allegro!!!
            10.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
            Odvěký sen mnoha restaurací se stal skutkem dne 10. března pro pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons na Starém městě Pražském, v jejíž  nabídkové náplní je  italská, středomořská a klasická kontinentální kuchyně.
            více...
            
           
            
            GastroJunior- NOWACO CUP /-2
            10.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
            Brno již po čtrnácté přivítalo nejlepší juniory z předchozích regionálních kol pořádaných v Pardubicích a Frenštátě. Porovnáme - li minulý ročník, kdy regiony budily mnohdy rozpaky, došlo k jejich nápravě při samotném finále. 
            více...
            
           
            
            GASTROJUNIOR - Nowaco Cup - Nejlepší / - 1
            06.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
            14. ročník největší juniorské soutěže v České republice pořádaný Asociací kuchařů a cukrářů ČR v organizačním zajištění Střední potravinářské školy Brno, zná své nejúspěšnější ze tří vypsaných kategorií.
            více...
            
           
            
            Fialový seminář  a trio PB
            01.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
            Známý pražský prodejce cukrářských potřeb, surovin a doplňků Jaroslav Fiala prostřednictvím záměru rozšíření svého prodejního arzenálu expandoval až do země mající v celém světě díky svým cukrářským výrobkům a zmrzlině jedno z největších jmen.
            více...
            
           
 | 
          Dnes je pátek pátek 31. října 2025 svátek slaví Štěpánka, zítra Felix Top 5 měsíceReklama  ReklamaReklama | 
