Cukrář.cz

Reklama



Fialový seminář a trio PB

fiogf49gjkf0d

Známý a populární pražský prodejce cukrářských potřeb, surovin a doplňků Jaroslav Fiala prostřednictvím záměru rozšíření svého prodejního arzenálu, expandoval až do země mající v celém světě díky svým cukrářským výrobkům a zmrzlině jedno z největších jmen, která jsou v myslích cukrářských tvůrců zapsána velkými písmeny. Itálie dala světu ve sladkém oboru více než mnoho a díky své specifice v odvětví produkuje i úměrně tomu odpovídající pomůcky.
V každém záměru bývá nejtěžší krok ten první, obzvláště pokud je dotyčný musí učinit výhradně sám a spoléhat se, že objeví taje skrytá v možnostech jejich použití.
Dobrý prodejce ví, že musí být i dobrým servismanem, v tomto případě v poradenství způsobu použití nabízeného artiklu. Proto pan Fiala uspořádal pro své zákazníky seminář na téma použití do prodeje nově zavedených pomůcek a potahových hmot.
Že je název tohoto článku v titulku trochu záhadný v oněch třech PB? Původ všeho spočívá v jednoduchosti. Jedno PB je Pavlína Berzsiová a to druhé Pavlína Babušíková. Obě ženy jsou cukrářské obci dobře známé. Paní Berziová je vizeprezidentka AKC ČR a slečna Babušíková šéfcukrářka z hotelu Boby v Brně. A tím jsem dal v šanc i ono třetí PB, kdy prvá dáma je z Prahy a druhá z Brna. Spojení obou cukrářek má již dlouhodobější charakter, jehož podstatou je společné vystupování v hodnotících komisích a předváděcích akcí. Obdobně tomu tak bylo i na „fialovém semináři“.

 

 

S čím vším se mohly cukrářky na „fialovém semináři“ seznámit? Jednalo se o dortovou tvorbu za použití víceúčelových vypichovátek, použití  do prodeje nově zavedeného dekorativního válečku, dekorovacích kleštiček, způsob zpracování potahových hmot a jejich aplikace při dortové tvorbě a rovněž gumpasty.
Začněme od posledně jmenovaného artiklu. Gumpasta byla při této předváděcí akci používána na výrobu kytiček. Demonstrátorky ve své rutinní zběhlosti předvedly její předností spočívající v možnosti jejího vyválení do velmi tenké roličky a zároveň i rychlé schnutí.

K dortové tvorbě byly použity dva druhy potahovacích hmot. Jednalo se o typ K2 a Wilton. Jejich přednost spočívala v koexistenci s dortovou tvorbou, kde se nárokuje pružnost, nelámavost, možnost dobrého vyválení a dobrá vlastnost na potahovací úkony.
Kromě uvedených předností má tento typ v rezervoáru Fialovy nabídky prioritu i ve své bílé barvě, které umožňuje optimální způsob nanášení jiných barev.
Na semináři prodejce Fialy se sice nejednalo o předvádění převratných novinek, ale o již zmíněnou renovaci zákaznické nabídky. Ovšem za účasti mnohých dotazů bylo patrné, že nejedna z přítomných předváděný sortiment nemá ještě ve svém výrobním repertoáru plně zařazený a z „fialového semináře“ mnohé přítomné dámy odcházely obohaceny o pomůcku, která jim bude sloužit k ulehčení jejich práce či ušlechtilého koníčka.

Obrázky je možné klikem zvětšit
 - Za zaslané foto patří můj vřelý dík paní Buršové -

 

 

 



Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.