�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Fialový semináø a trio PB

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 01.03.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1065

Známý pražský prodejce cukráøských potøeb, surovin a doplòkù Jaroslav Fiala prostøednictvím zámìru rozšíøení svého prodejního arzenálu expandoval až do zemì mající v celém svìtì díky svým cukráøským výrobkùm a zmrzlinì jedno z nejvìtších jmen.

fiogf49gjkf0d

Známý a populární pražský prodejce cukráøských potøeb, surovin a doplòkù Jaroslav Fiala prostøednictvím zámìru rozšíøení svého prodejního arzenálu, expandoval až do zemì mající v celém svìtì díky svým cukráøským výrobkùm a zmrzlinì jedno z nejvìtších jmen, která jsou v myslích cukráøských tvùrcù zapsána velkými písmeny. Itálie dala svìtu ve sladkém oboru více než mnoho a díky své specifice v odvìtví produkuje i úmìrnì tomu odpovídající pomùcky.
V každém zámìru bývá nejtìžší krok ten první, obzvláštì pokud je dotyèný musí uèinit výhradnì sám a spoléhat se, že objeví taje skrytá v možnostech jejich použití.
Dobrý prodejce ví, že musí být i dobrým servismanem, v tomto pøípadì v poradenství zpùsobu použití nabízeného artiklu. Proto pan Fiala uspoøádal pro své zákazníky semináø na téma použití do prodeje novì zavedených pomùcek a potahových hmot.
Že je název tohoto èlánku v titulku trochu záhadný v onìch tøech PB? Pùvod všeho spoèívá v jednoduchosti. Jedno PB je Pavlína Berzsiová a to druhé Pavlína Babušíková. Obì ženy jsou cukráøské obci dobøe známé. Paní Berziová je vizeprezidentka AKC ÈR a sleèna Babušíková šéfcukráøka z hotelu Boby v Brnì. A tím jsem dal v šanc i ono tøetí PB, kdy prvá dáma je z Prahy a druhá z Brna. Spojení obou cukráøek má již dlouhodobìjší charakter, jehož podstatou je spoleèné vystupování v hodnotících komisích a pøedvádìcích akcí. Obdobnì tomu tak bylo i na „fialovém semináøi“.

 

 

S èím vším se mohly cukráøky na „fialovém semináøi“ seznámit? Jednalo se o dortovou tvorbu za použití víceúèelových vypichovátek, použití  do prodeje novì zavedeného dekorativního váleèku, dekorovacích kleštièek, zpùsob zpracování potahových hmot a jejich aplikace pøi dortové tvorbì a rovnìž gumpasty.
Zaènìme od poslednì jmenovaného artiklu. Gumpasta byla pøi této pøedvádìcí akci používána na výrobu kytièek. Demonstrátorky ve své rutinní zbìhlosti pøedvedly její pøedností spoèívající v možnosti jejího vyválení do velmi tenké rolièky a zároveò i rychlé schnutí.

K dortové tvorbì byly použity dva druhy potahovacích hmot. Jednalo se o typ K2 a Wilton. Jejich pøednost spoèívala v koexistenci s dortovou tvorbou, kde se nárokuje pružnost, nelámavost, možnost dobrého vyválení a dobrá vlastnost na potahovací úkony.
Kromì uvedených pøedností má tento typ v rezervoáru Fialovy nabídky prioritu i ve své bílé barvì, které umožòuje optimální zpùsob nanášení jiných barev.
Na semináøi prodejce Fialy se sice nejednalo o pøedvádìní pøevratných novinek, ale o již zmínìnou renovaci zákaznické nabídky. Ovšem za úèasti mnohých dotazù bylo patrné, že nejedna z pøítomných pøedvádìný sortiment nemá ještì ve svém výrobním repertoáru plnì zaøazený a z „fialového semináøe“ mnohé pøítomné dámy odcházely obohaceny o pomùcku, která jim bude sloužit k ulehèení jejich práce èi ušlechtilého koníèka.

Obrázky je možné klikem zvìtšit
 - Za zaslané foto patøí mùj vøelý dík paní Buršové -

 

 

 


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku