Reklama |
Velikonoční chlébSuroviny 500 g mouky polohrubé Rozinky smícháme s rumem a necháme 20 minut působit. Do mísy vsypeme mouku a uprostřed vytvoříme prohlubeň. Do ní vložíme rozdrobené droždí a za přidání vlažného mléka a trochy mouky promícháváme. Následně necháme 15 minut v teplejším prostředí odpočinout. Varianta A) Vytvoříme bochník a vložíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme opět 15 minut odpočinout. Bochník nařízneme křížovým způsobem (v přibližně podobných řezech viz. obrázek). Varianta B) po druhém prohnětení necháme těsto 15 minut odpočinout a vložíme do vymazané formy. Pečeme (při variantě A i B) při teplotě 220 °C 40 – 60 minut. Teplý velikonoční chléb potřeme rozpuštěným máslem a posypeme práškovým cukrem.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |