| Reklama | Archiv zpráv
            
            Jak bude vypadat dort pro SuperStar?
            21.10.2009, rubrika: Akce a soutěže
            Dvounárodní zpěvácká soutěž v hledání nových talentů SuperStar, se bude prezentovat cukrářským výrobkem v podobě slavnostního dortu. Jeho podobu můžete spatřit v pořadu Snídaně s Novou ve čtvrtek 22.10. v 7:40 hodin na stanici Prima. více... 
            
            Úspěšné bzenecké cukrářky na dolnorakouské soutěži
            15.10.2009, rubrika: Akce a soutěže
            Naše škola byla pověřena reprezentační povinností Česka, mající akcent důrazu na vzájemném porozumění mezi sousedními regiony obou stran našich hranic. Nám připadl úkol na účasti v cukrářské soutěži, dle vypsaných propozic. více... 
            
            Číšnický maraton aneb "Vrchní prchni!"
            13.10.2009, rubrika: Akce a soutěže
            Nostalgická atmosféra kultovního filmu dokreslená hudbou byla nepřehlédnutelným lákadlem do pouliční verze Vrchní, prchni. Neméně přitažlivá byla situace pro opravdové číšníky. Ti vybíhali ze svých pracovišť a povzbuzovali své falešné soky. 
            více...
            
           
            
            Oplatky a hořické trubičky
            12.10.2009, rubrika: Recepty
            Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné. 
            více...
            
           
            
            Slavnostní Dobošův dort
            08.10.2009, rubrika: Recepty
            Příprava karamelu: Cukr krupici necháme pozvolna za stálého míchání rozpustit, až se upraží do zlatohněda. Ihned ho nalijeme na olejem namazaný papír na pečení a necháme ho dobře ztvrdnout. Po vychladnutí dáme  asi 30 minut do lednice.
            více...
            
           
            
            1. regionální kolo GASTRO JUNIOR Pardubice
            07.10.2009, rubrika: Akce a soutěže
            1. místo kategorie kuchař - Jiří Brudra - Hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most. 1. místo kategorie cukrář - Sabina Dvořáková - SPV InterContinental Praha. 1. místo kategorie číšník - Petr Plojhar - Hotelová škola Bohemia Chrudim.
            více...
            
           
            
            GRAND PRIX čokoládového umění ve Vídni
            06.10.2009, rubrika: Akce a soutěže
            Rakouské hlavní město na Dunaji uspořádalo v prostorách královského Hofburgu „Grand Prix čokoládového umění“ na téma zadání: „Ludwig XIV. – Na dvoře krále slunce“. Pořadatelem Velké ceny byl Klub vídeňských majitelů kaváren.
            více...
            
           
            
            Co udělat, aby byl výrobek lepší...?
            05.10.2009, rubrika: Tipy a triky
            Co udělat, aby zůstala šlehačka déle v tuhém stavu? Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí  pouhý želírovací cukr.
            více...
            
           
            
            VYLOUČIT VAJÍČKA ZE STRAVY JE ZBYTEČNÉ
            02.10.2009, rubrika: Suroviny
            "První, čeho si člověk při rozklepnutí vajíčka všimne, je, že ta domácí mají daleko žlutší až oranžové žloutky. Je to dáno hlavně tím, že krmivo domácích slepic je bohaté na karoteny a chlorofyly z pastvy a to právě dává žloutkům barevnost," 
            více...
            
           
            
            Česko má dva rozhodčí ve světové organizaci WACS
            30.09.2009, rubrika: Osobnosti
            Prostřednictvím fotografií byly hodnoceny tabule národních týmů na olympiádě  2008. Robert Oppeneder, předseda komisařů WACS, předal všem přítomným  certifikáty s potvrzením akreditace. Za ČR získali certifikáty Milan Sahánek a Marek Svoboda.
            více...
            
           
 | 
          Dnes je pátek pátek 31. října 2025 svátek slaví Štěpánka, zítra Felix Top 5 měsíceReklama  ReklamaReklama | 
