Cukrář.cz

Reklama



1. regionální kolo GASTRO JUNIOR Pardubice

07.10.2009 | Autor: Zuzana Albrechtová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Ve dnech 24.- 26.9.2009 se v Pradubické ČEZ Aréně konaly dny Moderní gastronomie.
Součástí odborného doprovodného programu bylo ve dnech 24. a 25.9.  první regionální kolo již šestnáctého ročníku studentské gastronomické soutěže Asociace kuchařů a cukrářů  ČR pro obory kuchař, cukrář a číšník – Gastro Junior 2010 - Nowaco Cup pod záštitou pod záštitou Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje a ve spolupráci Městského rozvojového fondu Pardubice  a ve spolupráci Městského rozvojového fondu Pardubice, s generálním sponzorem soutěže – firmou Nowaco ČR.
Soutěže se i letos zúčastnily talentované naděje české gastronomie, které se nebály ukázat své dovednosti před širokým publikem a odbornou porotou, a soutěž se tak se  může pochlubit hojnou účastí z příslušných regionů České republiky. Své týmy připravily školy z Prahy,  Karlových Varů, Chocně, Hronova, Chrudimi a mnoha dalších měst.
Bohužel se již několikátý ročník nezúčastnil  ani jeden zástupce z Pardubic. Kuchaři zde byli zastoupeni 21ti soutěžícími, cukráři 15ti a číšníků bylo 20.
Funkce hlavního organizátora se opět skvěle zhostila Hotelová škola Bohemia Chrudim, jejíž ředitel, Eduard Kropáček, řídil současně jako ředitel soutěže i spolupracující týmy maturantů 4.ročníků Michala Štorka a Michala Riegera.
Konkurence byla veliká, podle komisařů soutěžní surovina patří v tomto ročníku k zatím nejobtížnějším v rámci všech kol soutěže. Největší problém je v kvalitě tepelné úpravy a v moderním vzhledném uspořádání na talíři.  A kdo získal nejvyšší hodnocení?

V kategorii kuchařů se na 1. místě s 232 body umístil Jiří Brudra ze Hotelové školy Bukaschool s.r.o. Most s „Hovězím Ryb Eye položeným na bramborové placce se zadělávanou kedlubnou, restovanou zeleninou a pivním demi glass“.

Nejlepší cukrářkou se stala Sabina Dvořáková z SPV InterContinental Praha. Její „Pečený tvarohový řez, doplněný švestkami v červeném víně, povidlovou taštičkou, makovou zmrzlinou a omáčkou ze zakysané smetany“ si vysloužily 247 bodů. 

„Zlatým“ číšníkem se stal Petr Plojhar z Hotelové školy Bohemia Chrudim , který předvedl „Pečené jablko na javorovém sirupu s omáčkami z lesního ovoce a manga“ a teplý nápoj „Podzimní západ slunce“. Dohromady získal 399 bodů.

Gratulujeme všem soutěžícím i pedagogům a mistrům odborného výcviku za výbornou účast a předvedené výkony a postupujícím přejeme mnoho štěstí a úspěchů při finále soutěže Gastro Junior 2010 - Nowaco Cup, které se bude konat 3.3. – 5.3. 2010 v Brně.
Poděkování patří také všem partnerům a sponzorům, kteří tuto soutěž podporují.

autorka je manažerka AKC ČR
 - foto archív -


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.